Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul obiceiurilor care îți strică vederea - Tu le ai?

ochi

Toată lumea vrea să vadă bine cât mai mult timp, dar majoritatea oamenilor fac zilnic greșeli ce afectează sănătatea oculată.

Iată câteva dintre motivele din cauza cărora odată cu înaintarea în vârstă vei începe să ai și probleme de vedere, conform Exquis.ro.

1. Folosești produsele cosmetice mai mult de trei luni

Oftalmologii recomandă adesea să arunci cosmeticele mai vechi de trei luni, din cauza faptului că acestea acumulează bacterii ce pot cauza infecții oculare, potrivit feminis.ro.

2. Mănânci prea multă făină

Făina duce la creșterea nivelului de insulină, ceea ce duce la întinderea globilor oculari și diminuarea câmpului vizual. Chiar dacă cercetătorii se îndoiesc de faptul că făina în sine ar fi problema principală din cauza căreia au oamenii probleme de vedere, s-a dovedit că influențează într-adevăr calitatea vederii.

3. Folosești picături fără prescripție

Dacă ai început să folosești picături de ochi fără prescripție medicală, înseamnă că ai adesea probleme, dar acestea te ajută doar temporar. Din cauza faptului că această metodă te ajută doar pe moment și nu tratează problema în sine, este recomandat să mergi la un oftalmolog înainte de a lua un flacon nou de picături.

4. Bei prea puțină apă

Dacă bei mai puțin de 8 pahare pe zi, corpul începe să fie deshidratat, ceea ce duce la producția de mai puține lacrimi și îți simți ochii uscați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.