Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot ce știau bărbații despre orgasmul feminin e greșit: Gemetele nu sunt indicatorul plăcerii supreme/ Studiu

facebook.com
divort cuplu

Cercetătorii care studiază misteriosul orgasm feminin au ajuns la concluzia că "gemetele" nu fac parte din acesta și ar trebui eliminate de pe o scală folosită în mod obișnuit pentru a măsura fenomenul. Femeilor aflate în pre-, peri- și postmenopauză li s-a cerut să completeze un chestionar despre experiențele lor de orgasm atât în context solitar, cât și în parteneriat. Chestionarul a inclus întrebări atât pe scala de evaluare a orgasmului (ORS), cât și pe scala de evaluare a senzațiilor corporale ale orgasmului (BSOS) - ambele utilizate în mod obișnuit în cercetările științifice privind această senzație, conform Sky News.

ORS include aspecte precum "tremur", "freamăt” și "puls" - precum și adjective legate de intimitatea emoțională, cum ar fi "iubitor", "pasional" și "tandru". BSOS include aspecte precum "respirație mai rapidă", "spasme ale membrelor inferioare", "furnicături faciale", "transpirație" și "ritm cardiac crescut".

Cercetătorii de la Universitatea din Ottawa au constatat că în ambele scale sunt prezente diverse senzații corporale, printre care "respirație întreruptă/scurtă", "creșterea tensiunii arteriale" și "bufeuri", dar recomandă ca "gemetele" să fie eliminate din BSOS. Referindu-se la un studiu anterior din 2011, ei spun că gemetele pot fi - cel puțin parțial - "sub controlul conștient al femeilor". "Recomandăm ca itemul să fie eliminat definitiv din măsurătoare", se arată în studiu.

Descriind orgasmul feminin ca fiind un "aspect puțin înțeles al răspunsului sexual feminin", ei au pornit să investigheze pe 637 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 82 de ani. Cercetările efectuate până în prezent au avut tendința de a se concentra asupra frecvenței și disfuncționalității, au spus ei, dar s-au făcut puține cercetări asupra "aspectelor psihologice mai subiective".

După ce și-au încheiat studiul, oamenii de știință au constatat că "gradul plăcerii a fost cel mai important în aprecierea orgasmului". Adjectivele legate de intimitatea emoțională "pot fi mai puțin relevante în contextul solitar", au adăugat ei. Cu toate acestea, ei au constatat că unele femei "au raportat în continuare că experimentează intimitatea emoțională în timpul orgasmului solitar". Ei au pus acest lucru pe seama "accesării unei experiențe mai profunde a propriului corp" - sau a sentimentului de "întrupare transformatoare". Aceasta se traduce, spun ei, prin "a se simți pe deplin prezente în corpul lor".

Studiul a fost publicat în The Journal of Sexual Medicine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.