Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Total NEAȘTEPTAT - Cum evoluează cazurile de coronavirus în cel mai mare focar din țară

Deltamed
isoleta coronavirus

Evoluție neașteptată în cel mai mare focar de coronavirus din România. Nouă noi cazuri diagnosticate cu COVID-19 au fost internate în spital, în ultimele 24 de ore, iar conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, un număr de 3.653 de persoane au fost declarate vindecate, a informat, luni, Prefectura Suceava, conform Agerpres.

Conform reprezentanţilor Prefecturii, din totalul celor 488 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, 95 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, 122 sunt în zona tampon şi alţi 271 sunt cu alte afecţiuni non-COVID.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

Dintre pacienţii diagnosticaţi cu infecţie cu noul coronavirus, 65 prezintă forme medii ale bolii, 24 forme uşoare, iar şase pacienţi cu forme grave sunt internaţi în Secţia ATI, cinci fiind ventilaţi mecanic.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 17 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 18 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte COVID-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi COVID-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Conform distribuţiei cazurilor COVID-19 pe unităţi administrativ teritoriale (UAT), din totalul de 114 UAT-uri, 56 nu au niciun caz de infecţie în evoluţie, 29 au câte un caz în evoluţie, 23 au sub cinci cazuri în evoluţie, două au sub zece cazuri, iar patru au peste zece cazuri în evoluţie.

Prefectura Suceava recomandă cetăţenilor să manifeste seriozitate şi responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de distanţare fizică şi a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viaţă, cât şi întreaga comunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.