Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți cei 204 angajați ai Companiei Electrocentrale Galați vor intra în șomaj

Linkedin
somaj

Toți cei 204 angajați ai Companiei Electrocentrale Galați vor intra în șomaj, în această lună, ei fiind disponibilizați, deoarece societatea nu mai are cui furniza energie termică și electrică. 102 angajați au primit deja preavizul, urmând să intre în șomaj, la sfârșitul lunii, iar cealaltă jumătate îl va primi în jurul datei de 26 august, astfel încât, până în 22 septembrie toți salariații să fie disponibilizați. Are detalii corespondentul RRA, Maria Măndiță.

Reporter:Maria Măndiță - Construit în 1960, pe platforma Combinatului Siderurgic, Electrocentrale Galați a fost prima centrală din țară proiectată să funcționeze cu trei tipuri de combustibil - gaze naturale, gaz de cocs și gaz de furnal și cu un combustibil lichid, respectiv păcură. Rolul centralei de pe platforma siderurgică a fost ca acesta să asigure independență energetică, în cazuri limită, Combinatului Siderurgic, obiectiv îndeplinit prima oară în 1977, după cutremur, când Electrocentrale a reușit să furnizeze combinatului energia electrică necesară unei unități cu flux continuu de activitate, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, membrii clanului Rinu încep să dispară de pe rețelele de socializare

În afară de energia electrică, Electrocentrale a produs și agent termic, furnizat în sistem centralizat locuitorilor municipiului Galați. Din păcate însă, datoriile neachitate ale populației, la încălzire s-au transformat în creanțe, în conturile Electrocentrale, care în 2014 a intrat în insolvență.

După trei ani s-a renunțat la sistemul centralizat de termoficare al orașului, din cauză că numărul consumatorilor era prea mic, iar pierderile de agent termic în rețeaua învechită erau prea mari. În consecință, Electrocentrale și-a pierdut unul dintre cele două obiecte de activitate, furnizarea de agent termic. În ultimii doi ani, însă, nici pentru energia electrică produsă nu a mai găsit cumpărători, motiv pentru care nici cei 204 angajați nu au mai putut fi plătiți, fiind luată decizia disponibilizării acestora.

Citește și: Violeta Alexandru a comis-o! Gafă uriașă referitoare la Legea pensiilor

Realizator:

Potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, fiecare angajat disponibilizat va primi drept plată compensatorie o sumă fixă în valoare de 37 de mii de lei, la care se va adăuga ajutorul de șomaj, acordat conform legislației în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.