Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi europenii ajunşi în Venezuela în luna martie intră obligatoriu în carantină

Venezuela

Toate persoanele care au ajuns în luna martie în Venezuela din Europa vor intra obligatoriu în carantină de două săptămâni, pentru a opri răspândirea noului coronavirus în ţara sud-americană unde au fost confirmate două cazuri, a anunţat sâmbătă vicepreşedinta Delcy Rodriguez într-o alocuţiune televizată, informează France Presse preluata de agerpres.

Cu o zi înainte, ea a anunţat că au fost confirmate în ţară primele două cazuri de nou coronavirus, la o femeie de 41 de ani şi la un bărbat de 52 de ani, ambii cetăţeni venezueleni care s-au întors din Spania - a doua ţară europeană cea mai afectată de coronavirus după Italia - pe 5 şi, respectiv, 8 martie şi sunt în prezent în "carantină".

După anunţarea primelor două cazuri, preşedintele socialist Nicolas Maduro a declarat vineri seara stare de urgenţă în ţară.

Toate legăturile aeriene cu Europa şi Columbia au fost suspendate timp de o lună. O altă măsură preventivă: toate unităţile de învăţământ - de la grădiniţă la universitate - îşi vor închide porţile de luni.

Pentru a lupta împotriva pandemiei, preşedintele Columbiei vecine, Ivan Duque, a decis să închidă cele şapte puncte de trecere a frontierei cu Venezuela. O decizie pe care vicepreşedinta venezueleană a calificat-o sâmbătă drept "grotescă, pentru că "încurajează trecerea pe alte căi (...) unde nu există control epidemiologic". Ea a solicitat intervenţia secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Columbia şi Venezuela nu mai au relaţii diplomatice. Columbia este una dintre cele circa şaizeci de ţări care doresc ca Maduro să demisioneze şi care l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei.

Sâmbătă, la Caracas, mulţi locuitori purtau măşti de protecţie, iar supermarketurile erau mai aglomerate decât de obicei, unii clienţi cumpărând cantităţi mari de apă, paste sau conserve.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.