Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi oamenii din Scorniceşti ar putea primi măşti de protecţie, potrivit Primăriei

Reuters
masca chirurgicala masti

Primăria Scorniceşti va cumpăra măşti de protecţie pe care le va distribui gratuit tuturor cetăţenilor din oraş, a anunţat marţi viceprimarul localităţii, Daniel Tudor, potrivit Agerpres.

Fiecare localnic va primi gratuit de la administraţia locală câte două măşti de protecţie, iar primăria va cumpăra în total 20.000 de măşti.

Totodată, în Scorniceşti se va continua dezinfectarea săptămânală în scările de bloc, pe străzile principale şi pe trotuarele şi aleile cu flux mare de circulaţie pietonală.

"Vă informăm că astăzi, în şedinţa Consiliului Local, personal, am propus şi s-a aprobat, prin rectificarea bugetară, alocarea de surse financiare suplimentare pentru achiziţia de 20.000 de măşti de protecţie (câte 2 măşti pentru fiecare cetăţean), care se vor distribui în regim de urgenţă, pe sate şi localităţi de către personalul primăriei.

De asemenea, s-au aprobat sume suplimentare pentru continuarea dezinfectării săptămânale a scărilor de bloc şi a străzilor principale, cu flux mare de circulaţie pietonală, precum şi alte acţiuni pentru ajutorarea cetăţenilor", a spus Daniel Tudor, într-un mesaj postat marţi pe facebook.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Viceprimarul din Scorniceşti a precizat, pentru AGERPRES, că prin rectificarea bugetară de marţi a fost alocată pentru situaţii de urgenţă suma de 500.000 lei, care era iniţial prevăzută la capitolul investiţii, însă din această sumă se va cheltui doar cât este necesar pentru măşti, acţiunile de dezinfecţie ori alte măsuri ce ar putea fi luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus.

"Nu este obligatoriu să cheltuim toată suma, vom folosi atât cât situaţia o impune pentru activităţi ce se impun. Suma rămasă necheltuită va putea fi mutată din nou la investiţii după ieşirea din această situaţie", a mai precizat viceprimarul Daniel Tudor.

Acţiuni de dezinfecţie a scărilor de bloc, trotuarelor şi altor spaţii publice au loc şi în alte localităţi din judeţul Olt, respectiv la Slatina, Caracal, Balş, Corabia, iar la Slatina şi Corabia au fost montate şi dispensere cu soluţii dezinfectante la intrarea în scările blocurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.