Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți românii s-au dat jos din avionul care venea din Bologna în România: în aeronavă fusese italianul infectat cu coronavirus (VIDEO)

otopeni coronavirus aeroport epidemie gripa

Cursa Bologna - Craiova de marţi seara a fost anulată, după ce s-a stabilit că aeronava este cea în care a călătorit italianul infectat cu coronavirus care a vizitat Craiova. Avionul s-a întors gol în România.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Pasagerii care aşteptau să se îmbarce marţi seara de pe aeroportul din Bologna au fost anunţaţi, prin mesaje trimise pe telefoanele lor mobile, că aeronava care trebuia să-i aducă la Craiova este cea în care a călătorit bărbatul de 71 de ani din zona Rimini, confirmat marţi cu coronavirus.

O femeie din Craiova, care avea bilet la această cursă, i-a declarat corespondentului MEDIAFAX că la miezul nopţii au fost anunţaţi prin „sms-uri” că zborul a fost anulat şi reprogramat pentru miercuri dimineaţă la ora 11.30, ora locală. Toţi pasagerii au fost cazaţi la un hotel din Bologna.

Avionul s-a întors, însă, la Craiova. La bordul aeronavei s-a aflat doar echipajul.

„Exact când am ajuns la aeroport mi-au zis că se anulează zborul. Nu au dat un motiv anume. Au zis că se anulează zborul, că se închide. Se pare că avionul a ajuns gol la Craiova. Să venim de la Gorj până aici şi aici să fie avionul gol...", a declarat un tânăr care aştepta la Aeroportul Craiova.

Potrivit medicilor, pasagerii au fost lăsați la Bologna după ce s-a descoperit că aeronava este cea în care a călătorit, sâmbătă, italianul de 71 de ani care a vizitat Craiova și care a fost diagnosticat, marți, cu noul coronavirus.

„Avionul a venit la Craiova gol datorită faptului că nu s-a făcut dezinfecţia aeronavei, iar în această aeronavă, acum câteva zile a călătorit acel italian care a fost depistat coronavirus pozitiv. Această aeronavă a mai făcut curse. Astăzi a fost depistat pozitiv italianul şi astăzi a fost oprită aeronava de la zbor. Pasagerii au fost opriţi în Bologna. Echipajul e în regulă. A fost făcut triajul epidemiologic, nu prezintă simptomatologie, nu prezintă nimic suspect", declarat medicul Lorena Dijmărescu.

Atât această aeronavă, cât şi cea care a venit de la Roma, la Craiova, au fost dezinfectate , potrivit medicilor prezenţi la Aeroportul Internaţional Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.