Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți utilizatorii Zoom vor beneficia de criptare

www.clickitornot.com
aplicatie zoom

Zoom anunţă că toţi utilizatorii, inclusiv cei care folosesc produsul gratuit, vor beneficia de criptare după ce iniţial a afirmat că va cripta doar conferinţele video ale utilizatorilor plătitori.

Chiar dacă şi-a adus consilier tehnic cu renume, pe Alex Stamos, fostul şef pe securitate de la Facebook, comunicarea şi strategia Zoom nu a scăpat deocamdată de deja caracteristicile bâlbâieli, potrivit news.ro.

Citește și: Iohannis participă la reuniunea Parteneriatului Estic. Ce mesaj vrea să transmită președintele

Zoom a devenit, pe fondul pandemiei, vedeta comunicărilor video, crescând spectaculos în special în primele luni ale anului. Faptul că acomoda un mare număr de participanţi, spre deosebire de restul produselor, a jucat un rol esenţial în succesul înregistrat de Zoom.

Însă, faima a scos la lumină şi numeroase probleme de securitate şi intimitate. Au existat inclusiv cazuri în care oficialii companiei au fost prinşi minţind în legătură cu funcţiile de securitate ale produsului pe care-l vând.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Unul dintre upgrade-urile promise atunci de Zoom a fost criptarea end-to-end a comunicărilor video folosind protocolul AES 256 GCM. La acea vreme, Zoom şi noul consilier, Alex Stamos, au spus că decizia corectă pentru business este ca doar utilizatorilor plătitori să le fie activată criptarea.

Acum, cei de la Zoom spun că este mai bine ca toţi utilizatorii, atât cei plătitori, cât şi cei care folosesc gratuit serviciul, să beneficieze de criptare. Singurul “catch” va fi că utilizatorii plătitori vor trebui să treacă printr-un proces de verificare prin care să-şi confirme numărul de telefon.

Zoom va începe să testeze criptarea end-to-end a conferinţelor video în luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.