Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toto Wolff, Mercedes Formula 1: În faţa unui tribunal normal, am fi aproape siguri că vom câştiga

formula 1

"Este o diferenţă între a avea dreptate şi a obţine dreptate", a comentat joi directorul echipei de Formula 1 Mercedes, Toto Wolff, pentru a explica decizia de a retrage apelul împotriva câştigării titlului mondial de către olandezul Max Verstappen (Red Bull), transmite AFP, citat de agerpres.

"În faţa unui tribunal normal, am fi aproape siguri că vom câştiga, însă problema cu Curtea de apel internaţională (a Federaţiei Internaţionale de Automobilism, FIA - n. r.), este că FIA nu îşi poate evalua propria activitate", a declarat austriacul, ce nu va asista la gala de decernare a premiilor joi seară, la fel ca pilotul său Lewis Hamilton, vicecampion mondial.

Decizia de a face apel împotriva rezultatelor MP de la Abu Dhabi, la finalul căruia Verstappen a câştigat titlul în dauna lui Hamilton după o decizie controversată a oficialilor cursei, apoi cea de a retrage acest apel, au fost "luate împreună" cu britanicul, a precizat Wolff într-o conferinţă de presă online.

"Lewis şi cu mine suntem dezamăgiţi pentru moment. Nu de sportul nostru pe care-l iubim, ci pentru că dacă încalci principiul justiţiei şi autenticităţii, poţi înceta să-ţi mai iubeşti sportul. Începem să ne punem întrebări şi vom avea nevoie de timp ca să digerăm ce s-a întâmplat duminică. Nu cred că vom trece vreodată cu totul peste asta", a spus Wolff.

Întrebat dacă este posibil ca Hamilton să părăsească prematur F1 după această deziluzie, austriacul a asigurat că el crede că "în calitate de pilot, va vedea în inima sa că trebuie să continue, fiindcă este în cea mai bună formă, însă va trebui să depăşească durerea fiindcă este un om cu valori puternice".

Wolff a salutat iniţiativa FIA de a deschide o anchetă referitoare la evenimentele care au dus la victoria lui Verstappen, însă aşteaptă "nu doar cuvinte, ci acţiuni" şi "măsuri înainte de începutul sezonului următor".

"Sportul trebuie să primeze în faţa divertismentului", a subliniat oficialul, care consideră că echipa este "lezată" şi denunţă "o serie de decizii incoerente" din partea conducerii şi a comisarilor de cursă care "au provocat polemici inutile" şi "au polarizat lumea" în acest sezon.

În fine, directorul Mercedes a ţinut să precizeze că apelul "nu are nimic de-a face cu Red Bull" sau Verstappen, care "este un campion merituos şi a pilotat incredibil de bine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.