Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul porneşte de la educaţie: Românii vor ca statul să se implice mai activ în promovarea tehnologiilor digitale/ SONDAJ

harta romania

Românii sunt de părere că statul ar trebui să se implice mai activ în educarea adulţilor cu privire la tehnologiile digitale, dezvăluie un studiu sociologic realizat de CURS, la nivel naţional, în luna septembrie.

În vreme ce alte ţări au deja o tradiţie de mulţi ani în digitizare serviciilor publice, românii încă se chinuie să descopere utilitatea unui card bancar, siguranţa cumpărăturilor online sau simplificarea birocraţiei prin implementarea semnăturii electronice. Totul porneşte însă de la educaţie, după cum recunoasc şi românii, care susţin o intervenţie a statului în sensul educării populaţiei adulte cu privire la tehnologiile digitale.

Potrivit sondajului CURS, 73% dintre români sunt de părere că statul ar trebui să se implice mai activ în educarea adulților privind folosirea dispozitivelor digitale. Dintre cei 73%, 40% sunt de părere că întreaga populaţie ar trebui vizată de educaţia în acest domeniu, iar 23% cred că doar populaţia activă.

content-image

În privinţa şcolilor, mai mulţi români sunt de părere că atenţia pentru tehnologiile digitale este suficientă (43%), faţă de cei care o consideră insuficientă (39%).

content-image

Chiar dacă susţin intervenţia statului în favoarea educaţiei în domeniul tehnologiei digitale, doar 34% dintre români recunosc faptul că ar avea nevoie de o asemenea educaţie, în vreme ce restul fie consideră că nu au nevoie, fie ar refuza pur şi simplu cursurile de competenţe digitale.

content-image

Întregul studiu realizat de CURS pe tema digitalizării poate fi parcurs AICI! (.pdf)

Tema educaţiei în domeniul tehnologiei digitale a fost abordată zilele trecute şi la prima ediţie a evenimentului Ziua Naţională a Comerţului Electronic, organizată de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO).

Evenimentul a cuprins trei paneluri: "Potenţialul şi provocările comerţului electronic în România - cadrul de reglementare naţional şi european", "Plăţile digitale, temelia unei economii sănătoase" şi prezentarea rezultatelor studiului sociologic şi cercetării realizate de Institute for Global Digital Policies (IGDP) şi Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) despre comerţul electronic din România din perspectiva politicilor publice şi percepţia românilor cu privire la digitalizare.

Europarlamentarul Victor Negrescu a precizat, în cadrul evenimentului, că a solicitat Comisiei Europeane să acorde prioritate educației și formării profesionale, inclusiv digital skills, în planul de redresare economică, chiar şi printr-oo alocare de 10% din bugetul aferent.

Metodologia cercetării sociologice

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă în România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 12 - 28 Septembrie, 2020

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.