Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Touroperator românesc, despre incendiul din Tenerife: Insula este o destinaţie complet sigură pentru locuitori şi pentru turişti

thetimes.co.uk
incendiu-tenerife

Touroperator românesc, despre incendiul din Tenerife: Insula este o destinaţie complet sigură pentru locuitori şi pentru turişti

Eforturile depuse pentru a controla incendiul forestier din insula Tenerife, care a afectat zone semnificative în ultimele zile, au evoluat într-o direcţie mai favorabilă în cursul nopţii trecute, generând o perspectivă îmbunătăţită, situaţia menţinându-se normală în toate oraşele principale şi destinaţiile turistice de pe insulă, informează miercuri seara Cocktail Holidays.

Potrivit unui comunicat al tur-operatorului, situaţia este în continuare monitorizată cu seriozitate, iar echipajele de pompieri au reuşit să îndepărteze flăcările de zona de delimitare dintre zonele urbane şi cele sălbatice, ceea ce reprezintă un pas important către controlul incendiului.

"Un total de 610 persoane continuă să lupte împotriva incendiului (275 de pompieri, 115 ofiţeri de securitate, 40 de ofiţeri de logistică, 20 de coordonatori şi 160 de voluntari), iar cele 22 de unităţi care combat flăcările din aer îşi vor concentra eforturile asupra celor mai afectate zone ale insulei. Conform informaţiilor furnizate de Guvernul Regional al Insulelor Canare, incendiul a afectat până în prezent 13.383 de hectare în 12 municipii: Arafo, Candelaria, Guimar, Fasnia, El Rosario, La Orotava, Santa Ursula, La Victoria, La Matanza, El Sauzal, Tacoronte şi Los Realejos. Rutele de acces în zonele montane rămân închise, în special cele care duc spre Parcul Naţional Teide din nord şi sudul insulei. Populaţia este rugată să evite perimetrul incendiului pentru a nu împiedica sau distrage atenţia de la echipajele profesioniste de pompieri", se spune în comunicat.

Guvernul regional a anunţat că aerul are o calitate redusă în municipiile cele mai apropiate de incendiu, însă aceasta variază în funcţie de direcţia vântului.

În acelaşi timp, situaţia rămâne în întregime normală în toate oraşele principale şi destinaţiile turistice de pe insulă. După cum s-a demonstrat deja în situaţii anterioare de diferite feluri, siguranţa tuturor oamenilor din Tenerife este garantată datorită planului strict de securitate desfăşurat de autorităţi, iar incendiul nu a provocat vătămări corporale.

"Populaţia locală şi turiştii continuă să îşi desfăşoare viaţa de zi cu zi fără incidente, atât în Zona Metropolitană (inclusiv Santa Cruz şi La Laguna), cât şi în Arona sau Adeje, inclusiv Santiago del Teide, Guia de Isora, San Miguel de Abona şi Puerto de la Cruz. În consecinţă, insula este o destinaţie complet sigură în acest moment, atât pentru locuitorii locali, cât şi pentru turiştii prezenţi sau viitori. Toate operaţiunile portuare şi aeroportuare se desfăşoară fără probleme, iar Cocktail Holidays nu a înregistrat întârzieri sau anulări'', spun reprezentanţii agenţiei de turism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.