Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toyota Motor reia producţia de automobile la fabricile din Japonia

toyota

Toyota Motor reia miercuri producţia de automobile la fabricile din Japonia, care a fost oprită marţi din cauza unui atac cibernetic împotriva unui furnizor, stârnind îngrijorări cu privire la vulnerabilitatea lanţului de aprovizionare, transmite Reuters.

Nu sunt disponibile informaţii despre cine s-a aflat în spatele atacului sau despre motiv.

Atacul a avut loc imediat după ce Japonia s-a alăturat aliaţilor occidentali pentru a reprima Rusia ca răspuns la invazia Ucrainei, deşi nu se ştie dacă atacul are legătură.

Problema de securitate cibernetică a devenit un subiect major de îngrijorare în Japonia, unde criticii guvernamentali spun că răspunsurile la ameninţările de hacking au fost îngreunate de o abordare fracturată, un atac asupra unui furnizor până acum obscur fiind suficient pentru a produce blocarea producţei la unul dintre cei mai puternici producători auto din lume.

Activitatea liniilor de producţie ale Toyota va fi reluată miercuri la cele 14 fabrici ale sale din întreaga ţară, se arată într-un comunicat.

Suspensia de marţi a blocat producţia a aproximativ 13.000 de vehicule.

Kojima Industries, care furnizează piese din plastic şi componente electronice producătorului auto, a declarat că a descoperit o eroare la unul dintre serverele sale de fişiere, sâmbătă seara. După repornirea serverului, acesta a confirmat că a fost infectat cu un virus şi a găsit un mesaj de ameninţare, se arată într-un comunicat separat.

Mesajul a fost scris în engleză, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al lui Kojima, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

O defecţiune a sistemului a împiedicat comunicarea cu Toyota cu privire la comenzile de piese şi a dus la suspendarea producţiei la producătorul de automobile, a spus Kojima.

Miniştrii guvernului au spus că urmăresc îndeaproape incidentul.

În timp ce marile companii au măsuri de securitate cibernetică în vigoare, guvernul este îngrijorat de subcontractorii mici sau mijlocii, a declarat marţi ministrul industriei, Koichi Hagiuda, reporterilor.

Subliniind aceste temeri, un producător de nivel inferior de pompe de apă şi alte piese auto, GMB, a spus că serverul său a fost, de asemenea, o ţintă a accesului neautorizat suspectat a fi ransomware, în weekend.

Nu era clar când vor refveni la normal toate operaţiunile.

Informaţiile cu privire la utilizarea puternicului malware Emotet au crescut începând din prima săptămână a lunii februarie 2022, conform Centrului de Coordonare de Răspuns la Urgenţă Informatică din Japonia, care furnizează informaţii despre securitatea cibernetică.

Emotet este folosit pentru a obţine acces la computerul unei victime înainte de a descărca apoi software rău intenţionat suplimentar, cum ar fi cele concepute pentru a fura parolele bancare sau ransomware care poate bloca un computer până când este plătită o taxă de extorcare. Nu era clar dacă Emotet a fost folosit la furnizorul Toyota.

Toyota a refuzat să comenteze dacă a detectat semne timpurii ale unui potenţial atac cibernetic sau dacă Emotet a fost responsabil pentru paralizarea funcţionării sale.

Kojima furnizează piese doar Toyota şi este un furnizor de top pentru unele piese şi un furnizor de al doilea nivel pentru altele, a spus purtătorul de cuvânt al Kojima.

Operaţiunile Toyota în Japonia cuprind un lanţ de aprovizionare de 60.000 de companii, pe patru niveluri.

Toyota a spus că va putea relua operaţiunile prin accesarea unei reţele de rezervă între aceasta şi furnizor. Restabilitatea în totalitate a sistemului ar putea dura o săptămână sau două.

În noiembrie 2020, producătorul japonez de jocuri video Capcom, care produce jocuri, inclusiv Resident Evil, a declarat că un atac de tip ransomware a compromis probabil informaţiile personale a până la 350.000 de jucători, iar unele dintre propriile sale date financiare au fost furate.

Honda Motor şi-a suspendat o parte din producţia de maşini şi motociclete la nivel global, în iunie 2020, după un presupus atac cibernetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.