Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tradiții de Bobotează, varianta MAI: Fetele care țin telefonul sub pernă primesc o cerere de prietenie de la cel ales

www.a1.ro
cruce Bobotează Dunăre

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au postat pe Facebook, câteva recomandări pentru perioada Bobotezei, printre acestea fiind și glume pe seama unor tradiții și obiceiuri cu prilejul acestei sărbători.

"Ajunul Bobotezei, pe lângă temperaturi foarte scăzute, aduce și multe superstiții, iar pe unele ne-am gândit să le adaptăm vremurilor noastre. Așadar, tradiția spune că fetele care vor ține telefonul sub pernă în această noapte, vor primi mâine o cerere de prietenie de la cel ales.Dacă vă visați ursitul și aveți de gând să vă măritați anul acesta, de Bobotează trebuie să cădeți pe gheață. Așa că, pentru cele din București, să aveți în vedere că mâine trebuie să mergeți la munte....că pe aici găsim gheață doar în frigider sau la patinoare.
Vă rugăm totuși ca aceste căderi să fie controlate pentru a nu avea alte neplăceri.
Nu uitați de căciuli, mănuși etc. De astăzi se va instala gerul!
P.S. Atenție! Dacă plecați spre munte, folosirea telefonului mobil la volan, fără hands-free, reprezintă un pericol... pe toată perioada anului, nu doar de Bobotează.
P.S. 2. Băieții care vor ține telefoanele deblocate în această noapte, vor avea parte de o surpriză imensă de la partenere…", a transmis Ministerul Afacerilor Interne, pe Facebook.

Boboteaza sau Botezul Domnului, cunoscută şi sub denumirile "Arătarea Domnului" și "Epifania", este celebrată de creștini pe 6 ianuarie, iar, pe lângă sfințirea apei, include și o serie de obiceiuri și tradiții - fetele își visează ursitul, iar bărbaţii scot crucea din apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.