Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tradiţiile momârlanilor din zona Uricani, promovate şi continuate cu ajutorul tinerilor

basilica.ro
traditie ie fata

Tradiţiile momârlanilor din oraşul Uricani şi localităţile aparţinătoare vor fi promovate printr-un proiect cultural în care 80 de copii din zonă vor fi implicaţi în diverse activităţi prin care obiceiurile locale vor fi aduse în atenţie cu ajutorul tinerilor.

Intitulat "Împreună prin cultură în Ţinutul Momârlanilor", proiectul este derulat de Asociaţia Ţinutul Momârlanilor şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi cofinanţat de Primăria Uricani.

"În cadrul proiectului, 80 de copii din Uricani, Valea de Brazi şi Câmpu lui Neag vor fi angrenaţi în activităţi de cunoaştere şi promovare a tradiţiilor populare. Între altele, copiii vor realiza clipuri în care vor spune povestea famililor de momârlani din zonă, aşa cum o văd ei", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Ţinutul Momârlanilor, Claudia Irina Şandru.

De asemenea, în cadrul unei şezători la care vor lua parte oameni ai locului, tinerii vor învăţa de la cei mai în vârstă diverse reţete tradiţionale sau cum se confecţionează elemente ale costumului purtat de momârlanii din Valea Jiului.

Proiectul se va încheia în aprilie 2024, când toate realizările copiilor vor fi prezentate în cadrul unui spectacol cu public la casa de cultură din oraşul Uricani.

Valoarea totală a proiectului este de 197.500 lei din care 90% este finanţare prin PNRR şi 10% cofinanţare din partea Primăriei Uricani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.