Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic aerian paralizat: Mii de oameni sunt blocaţi în Marea Britanie şi în străinătate

heathrow

Mii de pasageri aerieni au suferit întârzieri mari şi anulări după ce o "problemă tehnică" a afectat sistemele de control al traficului aerian din Marea Britanie, transmite BBC, citat de news.ro.

Oamenii sunt blocaţi în Marea Britanie şi în străinătate, după ce Serviciile Naţionale de Trafic Aerian au limitat numărul de avioane care aterizează. Companiile aeriene şi aeroporturile au avertizat că există în continuare "întârzieri semnificative", în ciuda faptului că problema a fost rezolvată în câteva ore. O pasageră a declarat pentru BBC News că zborul ei de după-amiază nu era aşteptat să plece decât după miezul nopţii.

Au existat avertismente că unele perturbări ar putea dura zile întregi.

Heathrow a declarat luni seara târziu că programele au rămas perturbate în mod semnificativ, adăugând că persoanele care călătoresc marţi ar trebui să contacteze compania aeriană înainte de a se îndrepta spre aeroport.

Aeroportul Gatwick a declarat că intenţionează să opereze un program normal marţi, dar a sfătuit pasagerii să verifice starea zborului lor cu compania aeriană înainte de a merge la aeroport.

Aeroportul Luton din Londra a declarat, de asemenea, luni seară, că zborurile din spaţiul aerian britanic sunt în continuare supuse întârzierilor şi anulărilor, iar oamenii ar trebui să verifice cu compania lor aeriană pentru a afla care este situaţia zborului lor.

Nats a confirmat defecţiunea imediat după prânz, luni, înainte de a anunţa la ora 15:15 BST că a identificat şi remediat problema. Aceasta a precizat că "va dura ceva timp până când zborurile vor reveni la normal".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.