Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedia de la Piatra Neamț - Moment de reculegere la Belfast

Digi 24
incendiu pat ati Piatra Neamt

Partida pe care echipa naţională de fotbal a României o va disputa cu selecţionata Irlandei de Nord, miercuri, la Belfast, în Liga Naţiunilor, va fi precedată de un moment de reculegere în memoria victimelor incediului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, anunţă Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial, notează Agerpres.

De asemenea, jucătorii reprezentativei României vor evolua cu banderole negre pe braţ în acest meci.

"Tragedia petrecută la Spitalul Piatra Neamţ ne-a înfiorat şi atât Federaţia Română de Fotbal, cât şi echipa naţională, sunt alături de victimele incendiului şi de familiile celor dispăruţi. La solicitarea Federaţiei Române de Fotbal, tricolorii au primit acceptul UEFA pentru a purta banderole negre la Belfast în partida oficială cu Irlanda de Nord. Totodată, forul continental a acceptat păstrarea unui moment de reculegere în startul partidei. Mulţumim oficialilor Federaţiei nord-irlandeze pentru acceptarea acestui demers şi transmitem condoleanţele lor pentru familiile victimelor, delegatului UEFA la partidă pentru sprijin şi forului continental pentru acceptarea iniţiativei noastre", se arată pe site-ul citat.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

De altfel, FRF a iniţiat o campanie în parteneriat cu Asociaţia "Zi de bine" prin care tricourile echipei naţionalei pentru meciul anulat cu Norvegia, purtate de jucători la un meci de verificare la Mogoşoaia, vor fi personalizate cu numele jucătorilor şi datele partidei. Acestea vor putea fi câştigate prin tragere la sorţi de suporterii care au donat bani pentru susţinerea familiilor victimelor de la Piatra Neamţ.

Un număr de 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI a SJU Piatra-Neamţ, au murit într-un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane. Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu, unul dintre medici fiind transferat la un spital din Belgia.

Ultimul meci al naţionalei României în Liga Naţiunilor se va disputa miercuri, de la ora 21:45, pe Stadionul Windsor Park din Belfast, împotriva selecţionatei Irlandei de Nord. Partida contează pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.