Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIE în Guatemala. 22 de adolescente au ars de vii într-un cămin de orfani - VIDEO

Un cămin pentru minori din Guatemala, acuzat de rele tratamente şi abuzuri sexuale, a fost miercuri scena unei noi tragedii: un incendiu care a provocat moartea a 22 de adolescente cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, relatează AFP, potrivit agerpres.

Nouăsprezece adolescente au murit la locul incendiului, 17 dintre ele fiind calcinate. Alte trei decese au fost înregistrate la spital în capitală ca urmare a rănilor. Incendiul s-a soldat şi cu 38 de răniţi, dintre care 16 se află în stare critică, fiind transferaţi la două spitale din capitala guatemaleză din cauza arsurilor de diferite grade.

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

Focul a izbucnit în aripa rezervată fetelor la căminul Seguro Virgen de la Asuncion, situat în San José Pinula, la circa 20 km est de capitala ţării. ''Pentru moment, nu se cunosc cauzele incendiului'', a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor voluntari, Mari Cruz.

Trei zile de doliu naţional au fost decretate de către preşedintele ţării, Jimmy Morales, care, într-un scut mesaj televizat, a anunţat că l-a demis pe directorul căminului.

Potrivit presei locale, marţi seara minorii din cămin au manifestat pentru a denunţa alimentaţia proastă şi abuzurile fizice la care ar fost supuşi în instituţie. Miercuri dimineaţa ei au protestat din nou, înainte de declanşarea incendiului.

Căminul, deschis în 2016, găzduieşte, în baza deciziilor justiţiei, minori care au fost victime ale violenţelor în familie sau care trăiau pe străzi. Conform cifrelor oficiale, căminul are o capacitate de primire de 400 de minori, dar presa locală a relatat că în instituţie se află în prezent circa 800.

''Era o bombă cu explozie întârziată. Era de aşteptat'' o astfel de tragedie, a declarat pentru AFP Angel Cardenas, fost angajat al administraţiei căminului, denunţând un climat de violenţă cotidiană în centru.

Stockholm - Crimă în stil mafiot. Doi bărbaţi au fost împuşcaţi în cap

Procuroarea pentru drepturile omului şi ale copilului, Hilda Morales, a declarat presei că va cere închiderea imediată a instituţiei şi identificarea responsabilităţilor administrative şi penale ale conducerii, deoarece nu şi-a îndeplinit mandatul.

Căminul, care depinde de secretariatul pentru bunăstare socială al preşedinţiei guatemaleze, a fost implicat deja în mai multe scandaluri, îndeosebi în legătură cu denunţurile de rele tratamente şi numeroase situaţii de fugă a minorilor din instituţie.

Hilda Morales a reamintit că a solicitat anul trecut măsuri de precauţie de la Comisia interamericană a drepturilor omului în scopul de a proteja mai mulţi adolescenţi care au denunţat abuzuri sexuale.

UNICEF a deplâns drama survenită în Guatemala. ''Copiii şi adolescenţii trebuie protejaţi'', a declarat organizaţia pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.