Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în lumea cinematografică: Un cunoscut actor a murit

lumanare doliu

Preşedintele sindicatului actorilor de la Hollywood 'SAG-AFTRA', actorul Ken Howard, care a jucat în mai multe seriale cum ar fi "Bonanza", "Dynasty" sau "Melrose Place", a murit miercuri, la vârsta de 71 de ani, potrivit unui comunicat al organizaţiei, citat de agenţia France Presse (AFP) și preluat de Agerpres

El a orchestrat în 2012 fuziunea dintre sindicatul Screen Actors Guild (SAG), pe care l-a condus din anul 2009 şi American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA). 

Noua organizaţie rezultată din această fuziune apără drepturile a 160.000 de lucrători din cinematografie, televiziune şi radio. 

"Ken a fost un lider care ne-a inspirat iar moartea lui este o mare pierdere pentru Screen Actors Guild ", a spus actriţa Gabrielle Carteris, una dintre vedetele serialului "Beverly Hills" (1990-2000), membră a SAG. 

La rândul său, Ken Howards jucase într-un serial despre viaţa adulţilor tineri atraşi de frumoasele cartiere din Los Angeles din anii 1990, intitulat "Melrose Place". 

Pe parcursul anilor 1980, el l-a întruchipat pe avocatul Garrett Boydston din serialul "Dynasty" şi a apărut în serialul poliţist "Murder She Wrote" (1985-1994), alături de Angela Lansbury. 

Mai recent, el a fost, de asemenea, prezent în sitcomul "Rock '30 ", cu Tina Fey şi Alec Baldwin. 

Câştigător în 1970 al Premiului Tony pentru interpretarea sa de pe Broadway din "Child's Play", el a primit, de asemenea, un premiu Emmy pentru rolul din mini-seria "Grey Gardens". 

În ultimii ani, Ken Howard a apărut în filme de succes internaţional, cum ar fi "Michael Clayton" (2007), "Rambo" (2008) sau "The Judge" (2014). El a deţinut ultimul său rol în "Joy", pentru care actriţa principală Jennifer Lawrence a primit un Glob de Aur în ianuarie 2016, mai notează agenţia France Presse (AFP).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.