Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Sicilia: Cioban român în vârstă de 67 de ani găsit mort într-o fântână, comunitatea este șocată și întristată

caine stana ciobani

O mică comunitate din cartierul Casale din Noto, Sicilia, este în stare de șoc și tristețe după ce un cioban în vârstă de 67 de ani, de naționalitate română, a fost găsit mort în interiorul unei fântâni.

Procuratura din Syracuse a deschis o anchetă pentru a elucida circumstanțele tragicei descoperiri și pentru a stabili dacă moartea bărbatului a fost rezultatul unui accident nefericit sau dacă există circumstanțe suspecte, conform stiridiaspora.ro.

Descoperirea macabră a avut loc ieri după-amiază, când vecinii au sunat la carabinieri pentru a raporta dispariția ciobanului cunoscut în comunitatea locală ca Noto. Până la sosirea autorităților, un grup de pompieri voluntari s-a mobilizat pentru a interveni într-o situație care se anunța de-a dreptul tragică.

 

Românul a murit în timp ce încerca să salveze o oaie

Potrivit primelor informații, tragedia ar fi avut loc în timp ce românul își păștea oile în apropierea fântânii. Se pare că bărbatul a observat că una dintre oi căzuse în adâncul fântânii. Cu un curaj deosebit, el a încercat să coboare pentru a o salva. Cu toate acestea, în timpul operațiunii de salvare, bărbatul a alunecat și a căzut în gol, în interiorul fântânii care avea o adâncime de câțiva metri.

Vecinii, îngroziți de ceea ce s-a întâmplat, au sunat imediat la carabinieri și au dat alarma. Echipajele de pompieri au sosit rapid la locul tragediei și au inițiat operațiunile de salvare pentru a-l scoate pe bărbat din fântână. Cu toate acestea, când au ajuns la el, ciobanul era deja decedat. Tragedia a generat un șoc profund în rândul comunității locale, iar locuitorii din Casale au exprimat tristețe și compasiune față de familia îndurerată a lui Noto.

 

Autoritățile cercetează moartea ciobanului

În prezent, procurorul însărcinat cu ancheta examinează circumstanțele exacte ale tragediei. Una dintre întrebările cheie pe care autoritățile trebuie să le clarifice este dacă moartea românului a fost un accident nefericit sau dacă există elemente care ar putea indica altă cauză. Procuratura va decide în următoarele ore dacă va dispune efectuarea unei autopsii pentru a stabili cauza exactă a decesului sau dacă va clasifica cazul ca fiind un accident.

Cu toate că este prea devreme pentru a trage concluzii definitive, comunitatea din Noto și din jurul său este profund afectată de această tragedie. Locuitorii își amintesc cu afecțiune de Noto ca fiind un om harnic, care și-a dedicat viața pășunatului și îngrijirii oilor. Astăzi, ei îi aduc un omagiu și se roagă pentru sufletul său să găsească pace în ceruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.