Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în SUA! Directorul celei mai mari bănci din Nigeria a murit, împreună cu familia, într-un accident de elicopter / Video

accident elicopter director banca Nigeria

Tragedie în SUA! Directorul celei mai mari bănci din Nigeria a murit, împreună cu familia, într-un accident de elicopter

Directorul celei mai mari bănci din Nigeria şi un fost preşedinte al bursei ţării africane au murit într-un accident de elicopter în Statele Unite ale Americii, în California, au anunţat duminică banca şi preşedintele Nigeriei, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Accidentul a avut loc pe 9 februarie, din motive care sunt în curs de investigare, a indicat Administraţia federală a aviaţiei americane. Şeful Access Bank Group, Herbert Wigwe, a murit alături de soţia şi fiul său, precum şi de fostul preşedinte al Bursei din Nigeria, Abimbola Ogunbanjo.

Potrivit autorităţilor americane, în accidentul elicopterului Eurocopter EC 130 şi-au pierdut viaţa doi membri ai echipajului şi patru pasageri.

Preşedintele nigerian Bola Ahmed Tinubu a evocat de o "tragedie dincolo de înţelegere", a indicat într-un comunicat preşedinţia

Directoarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului, nigerianca Ngozi Okonjo-Iweala, s-a declarat "îngrozitor de întristată de vestea pierderii lui Herbert Wigwe, preşedintele grupului Access Bank, a soţiei sale şi a fiului său, precum şi a lui Bimbo Ogunbanjo într-un accident de elicopter".

Oficiali americani au explicat sâmbătă într-o conferinţă de presă că elicopterul decolase din Palm Springs, în California, cu destinaţia Boulder City, în Nevada, dar după circa 90 de minute de la decolare s-a prăbuşit, în apropiere de Halloran Springs, în California.

Access este cea mai mare bancă din Nigeria în termeni de active, potrivit Bloomberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.