Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragediile aviatice din Indonezia și Etiopia, doi 'pași' spre falimentul Boeing: Regatul Unit și numeroase alte state interzic zborurile cu Boeing 737 MAX

cctv-africa.com
egipt air boing

Regatul Unit s-a alăturat marţi unui mare număr de state care au suspendat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX, după ce un avion de acest tip aparţinând companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, cu 157 de persoane la bord, în timp ce compania europeană low-cost Norwegian Air s-a alăturat operatorilor care au decis să oprească la sol toate avioanele de acest tip, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

"Autoritatea Aviaţiei Civile din Regatul Unit monitorizează îndeaproape situaţia şi întrucât în prezent nu avem suficiente informaţii din cutia neagră (a avionului etiopian), ca măsura preventivă, am emis instrucţiuni pentru a opri toate zborurile comerciale de pasageri ale oricărui operator care aterizează, decolează sau survolează spaţiul aerian al Regatului Unit", a spus un purtător de cuvânt al autorităţii.

"Directiva privind siguranţa a Autorităţii Aviaţiei Civile din Regatul Unit va fi valabilă până la o notificare ulterioară", a adăugat el.

Un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, la patru luni după un accident similar al unui avion al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi, în urma ambelor catastrofe neexistând supravieţuitori.

După prăbuşirea avionului etiopian, China, Indonezia, Singapore, Oman, Coreea de Sud şi Mongolia au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX, la fel procedând şi companiile Ethiopian Airlines, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas.

Compania europeană low-cost Norwegian Air este ultimul operator care a anunţat marţi că opreşte la sol întreaga sa flotă de 18 avioane Boeing 737 MAX.

Potrivit Bloomberg, care citează o sursă din cadrul Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), aceasta s-ar pregăti să adopte o decizie similară celei anunţate de Autoritatea Aviaţiei Civile britanice, informaţie încă neconfirmată oficial.

În schimb, operatorii americani nu au anunţat nicio măsură de oprire la sol a respectivelor avioane, în timp ce producătorul Boeing a transmis că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA nu a emis deocamdată nicio dispoziţie obligatorie privind Boeing 737 MAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.