Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a avut un rol crucial în înfrîngerea lui Victor Ponta

revista presei

Evenimentul Zilei:

Absenţa unei indicaţii clare de a merge la vot împotriva lui Victor Ponta stîrnise confuzie nu numai în rîndul celor care o votaseră pe Elena Udrea, convinşi că-l votează pe Traian Băsescu, dar şi în rîndul altor fani ai preşedintelui, unii rămaşi acasă, pentru că n-au vrut s-o voteze pe Elena Udrea, alţii alegători ai Monicăi Macovei. Toţi aceşti alegători au primit prin Declaraţia de presă a lui Traian Băsescu semnalul că adversarul lor era Victor Ponta şi nu Klaus Iohannis. Prin urmare, aceştia au mers la vot. Dacă ne gîndim că Traian Băsescu e unul dintre puţinii politicieni români care a reuşit să-şi facă, alături de duşmani de moarte, şi prieteni gata să moară pentru el, vom înţelege imediat rolul semnificativ avut de îndemnul lui Traian Băsescu în răsturnarea de scor din 16 noiembrie 2014. Aceasta ar fi – să-i spunem aşa – contribuţia directă a lui Traian Băsescu la înfrîngerea lui Victor Ponta, sau, ca să fim mai exacţi, la bararea drumului PSD spre Preşedinţia Republicii. Există însă şi o contribuţie indirectă,  practic una hotărîtoare, a lui Traian Băsescu, la naşterea revoltei spontane la urne care a fost votul din 16 noiembrie 2014. Care a fost principala cauză a revoltei spontane?... Principala cauză a constituit-o credința că Victor Ponta, deşi poate să deschidă noi secţii de votare, nu vrea... Confirmarea de la nivelul Preşedintelui a adevărului că Victor Ponta poate, dar nu vrea, a fost momentul de declic pentru electoratul anti-PSD. Dacă ne gîndim că acest electorat a fost mult timp al lui Traian Băsescu, Declaraţia de vineri a avut un rol crucial în revolta spontană la vot. Românii din ţară au ieşit la vot pentru a contracara fraudarea votului din străinătate, dar şi pentru a-l pedepsi pe Victor Ponta pentru aroganţa sa faţă de românii din străinătate, aroganţă în care ei au identificat expresia aroganţei ciocoieşti a lui Victor Ponta. Vrem sau nu, Traian Băsescu a avut un rol crucial în înfrîngerea lui Victor Ponta.

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat ultimele declarații ale premierului Victor Ponta și scuzele acestuia față de organizarea alegerilor în diaspora. „Sunt necesare, să fie primite, prea târziu!”, a spus jurnalistul precizând că Victor Ponta „nu a plătit prețul politic”. „Premisa era că trebuie să ajungă președinte? Domnul Ponta ne surprinde prin consolidarea unui stil frivol de infatuare inacceptabilă. Acest înalt funcționar al statului e de o infatuare atât de sportiv-frivolă încât te pune pe gânduri. Mai ales când își cere scuze. A avut metode guvernamentale – administrative, nu numai îndepărtarea domnului Corlățean și aducerea domnului Meleșcanu. A avut scrisorile de avertizare ale reprezentanților diplomatici, ambasadori și consuli încă din timpul verii, înregistrate la Ministerul de Externe: faceți-ne mai multe secții de votare. În mod evident n-a vrut să o facă. Sau poate că a considerat că e mai bine să nu o facă. El și cei care răspund de administrarea alegerilor. Pentru că Guvernul în funcție răspunde de administrarea alegerilor. Și uite că, spre deosebire de perioada interbelică, pe vremea regelilor noștri buni și germani, Guvernul în funcție nu câștigă alegerile și primul-ministru nu se eternizează”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

RFI:

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu spune că dosarul privind delimitarea platoului continental nu poate fi atacat, chiar si in contextul provocarilor din regiune.  Bogdan Aurescu este cel care a condus echipa ce a pledat cauza României la Haga în dosarul delimitării platoului continental cu Ucraina. Noul sef al diplomatiei de la Bucuresti spune că "Nu există niciun fel de modalitate juridică de contestare a hotărârii pe care Curtea Internaţională  de Justiţie a dat-o în februarie 2009. Este o hotărâre definitivă, este irevocabilă, nu există niciun fel de căi de atac, deci ea nu poate fi constestată în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.