Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a ieșit, după TREI ORE, de la AUDIERI: Ce le-a spus PROCURORILOR

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul deschis ca urmare a informaţiilor făcute publice de fostul deputat Sebastian Ghiţă în mai multe înregistrări difuzate de postul România TV.

După 3 ore de audieri, Traian Băsescu a spus că a dat declarații de martor, declarații complete.

Citește și: John Kerry a vizitat locul în care a UCIS un om: A primit și o MEDALIE / FOTO

"A fost o declaraţie de martor, completă, pe toate întrebările procurorului, dar nu vă pot spune conţinutul ei, pentru că nu am voie după Codul penal", a spus Băsescu după audiere.

Întrebat de jurnalişti dacă a influenţat vreodată actul de justiţie, Băsescu a replicat: "Niciodată. Scoateţi-vă din gândire abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar".

Citește și: Apar noi detalii despre JEFUIREA lui Kim Kardashian: Viața bate filmul

De asemenea, Băsescu a fost întrebat ce a vrut să arate Sebastian Ghiţă prin înregistrarea de la RTV. "Nu ştiu. Depinde cum aţi citit-o şi dumneavoastră", a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a refuzat să facă comentarii despre condamnarea nepotului său, Dragoş Băsescu, sau despre cazul generalului Florian Coldea.

Citește și: Semne de intrebare legate de vizita lui Liviu Dragnea in SUA la inaugurarea lui Trump: cum a primit viza si daca participarea e gratuita sau contra-cost

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a deschis un dosar penal în urma informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare.

Precizarea Parchetului a venit ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaţii privind "posibile imixtiuni în actul de justiţie", astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiţă, cel care ar fi Traian Băsescu vorbeşte despre "stat mafiot" şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam Codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Citește și: JAF SPECTACULOS: A FURAT 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii bijutierului

Referitor la acest subiect, Traian Băsescu declara, la acea dată, că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.