Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a ordonat: ”Elena Udrea, președinte!”

Udrea candidează la șefia partidului ”câștigător al alegerilor europarlamentare”. Miza este imensă: partidul este ”patronat” de președintele Traian Băsescu. I-a făcut campanie pe față la europarlamentare, a anunțat că va activa în el după 2015 și va milita ca PMP să ajungă primul în opțiunea de vot a românilor până la alegerile generale din 2016. Așa că președinte o să iasă cine trebuie.

De ce Elena Udrea va câștiga algerile PMP

În afara faptului că este percepută ca omul președintelui și din cei 1.500 de membri de la Congres, mai mult de jumătate îi vor acorda votul, Elena Udrea își joacă viitorul în politică sâmbătă. Este a doua competiție la care Udrea participă. Precedenta s-a lăsat urât. A pierdut alegerile din PDL și a plecat din partid. Acum, lucrul acesta nu se va mai întâmpla, pentru că dacă ar pierde, ar însemna și sfârșitul ei ca om politic. Însă, calculele sunt făcute. Udrea va câștiga competiția. Este singura dintre cei 5 candidați care nu a optat și pentru un post de vicepreședinte. Ea a spus mereu că este vectorul de imagine al partidului pe care l-a ridicat de la 4% în sondaje, la 12%. În lauda de sine, Udrea uită că Băsescu a promovat ”la greu” PMP. Ba mai mult, a dat și bani la partid, salariul lui de șef al statului. Așadar, în afara sprijinului președintelui Băsescu, Udrea este și ea bine văzută în rândul membrilor de partid în comparație cu ceilalți candidați.

Ce urmează după alegeri

Alegerea în fruntea PMP este doar primul pas spre scrutinul prezidențial din toamnă. Unde, surpriză!, ea ar putea fi candidatul dreptei fără PDL-PNL! Primul care a propus asta a fost Băsescu: "Dacă ar candida, aș pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea", a recunoscut președintele. Pentru a ajunge să candideze pentru funcția de președinte al României, Elena Udrea are nevoie de două condiții: prima, să câștige alegerile în PMP, lucru ce se va întâmpla fără îndoială. A doua, o creștere substanțială în sondaje. Planul este deja pus la punct: Băsescu va începe să-i facă puternic campanie fostului său consilier, iar spre sfârșitul verii, Udrea își va anunța candidatura la șefia statului.

Tandem Udrea – președinte, Băsescu - premier

Îndeplinite cele două condiții, Elena Udrea va propune un tandem cu Băsescu premier. Chiar președintele a spus că și-ar dori ca să ajungă să guverneze România de la Palatul Victoria. Udrea mizează pe mai multe atuuri: primul, al sprijinului oferit necondiționat de Băsescu. Apoi, o eventuală coalizare feminină. O parte a electoratului de dreapta va milita și ea pentru Udrea, pe care electoratul lui Traian Băsescu o va desemna ca președinte la Cotroceni. Udrea are un mare potențial electoral de creștere. Până acum, Udrea nu a atacat decât foarte puțin posibilii candidați la funcția de șef al statului. Un pic pe Ponta, pe care l-a numit un dezastru dacă ar ajunge președinte, un pic pe Iohannis, pe care l-a identificat ca fiind un trădător, și atât. Strategia: niciun atac virulent până când partidele nu-și vor desemna candidații. Asta pentru că Udrea trebuie să tragă într-o țintă fixă, nu în una potențială. Tot atunci vor începe și atacurile de la Cotroceni, atunci vor apărea și dezvăluirile incendiare despre cei care aspiră la președinție.

Varianta de rezervă este reactivarea lui Cristian Diaconescu, omul cu imagine bună și nepătată, încă. Fără funcție în PMP, el ar putea fi aruncat în lupta pentru Cotroceni în cazul în care sondajele nu ar pune multe procente în dreptul Elenei Udrea. Băsescu ar rămâne, și în acest caz, varianta pentru premier. Această soluție a fost gândită încă din momentul în care Diaconescu a plecat din funcția de consilier al lui Traian Băsescu, la finele lunii aprilie. El beneficiază de simpatie și în rândul oamenilor de stânga, fiind fost membru PSD și UNPR, dar e foarte popular și pentru electoratul de dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.