Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, acuzații grave la adresa lui Klaus și Carmen Iohannis

carmen iohannis

Traian Băsescu duce la alt nivel lupta cu succesorul său la Cotroceni, Klaus Iohannis. Fostul președinte spune că soția actualului șef al statului, Carmen Iohannis, trebuie să răspundă în fața legii pentru cazul casei pe care a obținut-o prin acte false.

”M-am aşteptat la o astfel de declaraţie, pentru că la o hotărâre judecătoarească definitivă care viza o casă din Sibiu a spus că nu îi convine, ca şi cum o pui în aplicare dacă îţi convine. O pui că aşa e. Cineva încerca să facă o similitudine cu Mihăileanu. Pe Mihăileanu s-a făcut o anchetă penală şi nu s-au constat încălcări ale legii în procesul de achiziţie. S-a făcut în rem. A redeschis-o domnul Niţu, nu ştiu ce elemente noi are, dar nu au nimic în comun una cu alta.

Domnul Iohannis are o hotărâre definitivă.

Citește și: Imagini BOMBĂ cu senatoarea PNL pe care DNA o vrea arestată: Cum arăta când era dansatoare / VIDEO

Când eram ministrul Tranporturilor locuiam pe strada Aviatorilor, la numărul 57, era o vilă. Era o vilă expropriată, dar proprietarii au revendicat-o. La prima instanţă care a spus se restituie proprietatea, obligându-i şi pe dânşii să restituie despăgubirea, imediat m-am mutat. Am spus: s-a terminat, eu nu mai continui nicio acţiune împotriva foştilor locatari. Nici măcar nu am făcut recursul.

Când a afirmat că e vorba de un banal act administrativ. Orice politician ştie că o hotărâre judecătoarească e un act cu putere de lege, se pune în aplicare. Dacă nu a ştiut ce zice, înseamnă că a ajuns preşedinte prematur. A fost evident că el s-a dus precis să dea un mesaj, că se vedea, a dat mâna cu cei de la GDS, era o întâlnire cu organizaţii ale societăţii civile, apoi s-a dus direct la jurnalişti, a luat doar o întrebare despre Antena3 şi a dat mesajul. Antenele mai au 2 sau 3 studiouri la Rompexpo şi la Excelsior.

Citește și: REVOLTĂTOR De ce vrea Patriarhul Daniel să aducă în București moaștele lui Arsenie Boca

A fost un complex de interese. Primul e cel legat de Mihalache. Mihalache, ce tocmai se întorsese de la Munchen cu Gâdea, apoi au zburat în SUA tot Mihalache cu Gâdea şi doamna Gorghiu. Acolo se suda relaţia. A fost un element de influenţă majoră. E clar că Mihalache nu ar fi îndrăznit să meargă cu Gâdea în Germania, unde îl reprezenta pe Iohannis. Cateogoric a avut aprobare. În SUA nu putea să meargă Mihalache însoţit şi de Gâdea, fără să ştie sau fără să aibă biencuvântarea de la preşedinte.

Al doilea element e faptul că are o hotărâre judecătoarească definitivă, deci a încercat să se apere. La fel cum a spus că nu îi place această hotărâre, la fel şi acum nu i-a plăcut asta, că era similitudine.

A vrut să îşi asigure bunăvoinţa Antenelor. Nu a înţeles lecţia că niciodată nu câştigi când te susţin Antenele.

Citește și: Fost lider al minerilor, mâna dreaptă a lui Miron Cozma, reținut după 11 ani

El vine de la o Primărie mică (Klaus Iohannis, n.red), fiind obişnuit cu aranjamentele, o mână o spală pe alta, m-am uitat, o publicaţie din Sibiu a scris ani la rând despre cele şase case, nimeni nu l-a luat în seamă.

A fost un om de o consecvenţă incredibilă, el tot scria ani de-a rândul.

Dacă discutăm despre această ultimă speţă, că s-au utilizat documente false, din acel moment, a doua zi, la fel ca la Antene, Primăria Sibiu trebuia să ceară eliberarea spaţiului şi revenirea clădirii în patrimoniul Primăriei. E exact ca la Antena. Acolo e patrimoniul Primăriei şi aici e al Statului. Mă tem că DNA o să aibă probleme cu Primăria care nu a pus în aplicare hotărârea.

Soţia preşedintelui nu are imunitate. El doar că a fost primar. Acolo e implicată doamna Iohannis.”, a spus Băsescu la Nasul TV.

Vezi și:Antena 3 spune OFICIAL de ce NU a evacuat imobilele așa cum a solicitat ANAF

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.