Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu anunță APOCALIPSA pentru România: 'Alianţa PSD – ALDE împinge din nou România într-o zonă gri'

basescu dragnea

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, 'dă de pământ' pur şi simplu cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Actualul senator spune că PSD şi ALDE scoate România din Europa prin adoptarea modificărilor la legile Justiţiei. Într-o postare furibundă pe facebook, Băsescu îi face praf pe cei de la putere. Mai mult, şi legea bugetului e 'distrusă' pur şi siplu de Băsescu.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

"Cu deplină iresponsabilitate,

Alianţa PSD – ALDE împinge din nou România într-o zonă gri a Uniunii Europene, într-un moment în care, la Bruxelles (unde Guvernul României este total absent), se fac jocurile pentru constituirea nucleului dur al viitoarei configuraţii a Uniunii Europene cu “ritmuri şi viteze diferite“. Prost moment ca să semeni neîncredere, în loc să arăţi stabilitate, consecvenţâ şi abordări europene.

În loc să facă ce trebuie, Dragnea şi Tăriceanu au încredinţat tripletei de şmenari juridici şi politici, Florin Iordache - Şerban Nicolae – Steluţa Cătăniciu, o Comisie Specială, destinată a aduce justiţia sub controlul PSD, prin modificarea legilor de funcţionare a justiţiei, care în nici un caz nu sunt o urgenţă şi nici nu deranjază dacă nu sunt modificate imediat.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Două sunt motivele care ne descalifică în momentul de faţă. Şi anume:

1. Modificarea legilor de funcţionare a justiţiei (L303/2004 – statutul magistraților, L304/2004 – organizarea justiției și L317/2004 – organizarea CSM) prin care se urmăreşte punerea sub control a justiţiei cu o tuşă groasă către procurori.

2. ”Revoluţia fiscală” ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018 pentru care nici statul şi nici companiile nu sunt pregătite, care este extrem de riscantă din punct de vedere al stabilităţii fiscal-bugetare a ţării şi, în egală măsură, este riscantă pentru companii.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

Dacă aceste nefericite şi riscante iniţiative nu sunt abandonate imediat, România va fi aruncată în malaxorul neîncrederii europenilor şi al comunităţii de afaceri în care, odată intrat, îţi trebuie 4–5 ani să ieşi .

În schimb, sunt urgenţe care, dacă ar fi rezolvate, ar consolida vocaţia noastră de ţară care poate fi un pilon al viitoarei Uniuni Europene cu “ritmuri şi viteze diferite” în Est. Şi anume:

a. Punerea în concordanţâ a zecilor de articole din cele patru coduri, constatate a fi neconstituţionale prin decizii ale CCR (art.147 alin.1 din Constituţia României). Iar, pentru ca lucrurile să fie în bună regulă şi pentru a nu fi făcute în slujba hoţilor, reformulările ar trebui să ţină cont pe deplin de recomandările Comisiei de la Veneţia.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă sfoară-n țară! Anunț de ULTIMĂ ORĂ referitor la salarii

b. Introducerea în legislaţia naţională a prevederilor Directivei 343/2016 a UE, cu privire la respectarea drepturilor fundamentale, lucru pentru care termenul limită este 1 Aprilie 2018.

c. Trebuie calmată inflaţia şi restabilită încrederea mediului de afaceri, prin amânarea cu un an a “revoluţiei fiscale” (split tva devenit extrem de neclar ca aplicare, mărirea salariului minim, reducerea impozitului pe venituri de la 16 la 10 la sută, transferul contribuţiilor la salariat etc.) şi mărită capacitatea de absorbţie a banilor europeni, pentru a avea o creştere economică durabilă, în concordanţă cu potenţialul real de creştere a ţării. Până la urmă, o întrebare simplă: dacă în condiţiile actualului Cod Fiscal, România va înregistra anul acesta o creştere de 6,5 la sută, de ce schimbaţi profund Codul Fiscal ?

Trebuie înţeles că, după un an cu un larg evantai de măsuri inflaţioniste, economia are nevoie de un an pentru stabilizare.

Măcar am conştiinţa împăcată că v-am spus", a tunat Băsescu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.