Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu cere UE să pună presiune pe opoziţia de la Chişinău: Maia Sandu să dea mâna cu partidul lui Plahotniuc (VIDEO)

Europarlamentarul Traian Băsescu a cerut miercuri, în Parlamentul European, ca Uniunea Europeană să pună presiune pe partidele de opoziţie de la Chişinău (blocul ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi Partidul Democrat al oligarhului fugar Plahotniuc) pentru a forma o nouă majoritate care să dea Republicii Moldova un Guvern pro-european. Fostul preşedinte a cerut şi respingerea planului Steinmeier pentru Ucraina, care ar putea duce la alipirea estului ţării la Federaţia Rusă.

"Vreau să mă refer la două ţări din parteneriatul estic: Ucraina şi Republica Moldova. Ucraina ese o ţară cumplit lovită de Federaţia Rusă. O ţară care a pierdut Crimeea, care are un război civil disimulat de fapt în estul teritoriului, o ţară care are porturile adesea blocate la Marea Neagră. De ce acest lucru? Pentru că Federaţia Rusă nu poate accepta orientarea acestei ţări către Uniunea Europeană. Soluţia pentru ca Ucraina să rămână întreagă este să fie sprijinită şi să fie ajutată de experţi europeni arătându-se guvernului eroarea dacă s-ar aplica planul Steinmeier. Este riscul de a pierde estul Ucrainei, pentru că va urma un referendum după federalizare şi va urma declararea independenţei, precum în Osetia, în Abhazia, precum în Crimeea. Este tehnica rusă.

Legat de Republica Moldova, din păcate, doamna Maia Sandu a intrat singură şi deliberat în situaţia de a pierde guvernarea. În Moldova este un paradox: opoziţia, care este formată din două partide pro-europene, asistă la o guvernare dură, minoritară, a pro-rusului Dodon. Este timpul ca Uniunea Europeană, care investeşte bani, să ceară celor doi lideri din opoziţie şi care, repet, constitutie majoritate să-şi facă datoria faţă de Republica Moldova preluând guvernarea şi reorientând ţara către vest", a afirmat Băsescu, în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.