Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, cu mandatul de europarlamentar asigurat: 'N-ai cum să preiei guvernarea cu forța, cât timp PSD-ALDE are majoritate'

basescu

Traian Băsescu a declarat că participarea la vot duminică a fost „un test incredibil” pentru partidele mici, precizând că este încrezător că PMP a trecut pragul și nu va avea probleme să intre în Parlamentul European, atunci când vor fi anunțate rezultatele finale ale scrutinului.

„Pentru partidele mici participarea la vot de astăzi a fost un test incredibil. Vă dau un exemplu: aveți oameni care socotesc politica în studio, de exemplu PMP miza pe un bazin de 350-400 de mii de votanți care era o parte din ei ai mei, o parte din ei ai PMP. Iar acest bazin ne asigura o trecere a pragului la o participare 32-34%, chiar 31-34%. S-a ajuns la aproape 50%, deci pentru PMP este un succes extraordinar, ceva s-a întâmplat în campanie și a crescut bazinul de suporteri ai PMP de la 350-400 la 600.000 de votanți, ceea ce este extraordinar și în mod cert și după numărătoarea voturilor vom trece pragul, dar estimez că urmarea colectării voturilor din diaspora, poate probabil vom depăși UDMR și Pro România. PMP a trecut pragul nu mai are problema asta”, a afirmat Traian Băsescu, la Realitatea TV, întrebat dacă la finalul numărătorii PMP va fi în Parlamentul European.

Citește și: Dezvăluire-bombă: USR-PLUS a depășit PNL și PSD

Întrebat dacă ar trebui ca PNL și USR-PLUS să găsească variante să preia guvernarea, în cazul în care PSD nu vrea să plece de la guvernare, Traian Băsescu a spus că acest lucru nu poate fi forțat pentru că cei din coaliție au majoritate parlamentară.

„Nu, cu forța nu ai cum să o preiei. Cât timp PSD-ALDE au o majoritate parlamentare asigurată cu minoritățile și aici e de văzut ce va face UDMR începând de luni, nu ai cum să îi alungi de la guvernare. Aici vorbim de procesul specific unei democrații consolidate pe bun simț, adică vorbim de o demisie a guvernului Dăncilă, după o asemenea înfrângere uitați-vă că cel puțin la momentul de față PSD a pierdut supremația dar nu numai atât, PSD a pierdut 20% raportat la câștigarea alegerilor. Au avut 46% au 25,8% deci 26%, asta înseamnă 20 de procente. Aliatul lor ALDE care a intrat în alianță și aduceți-vă aminte sondajele cu o săptămână înainte că erau cu 12-14 sub prag. Deci cele 2 partide au avut pierderi gigantice în acest scrutin. Ei politic trebuie să înțeleagă că trebuie să pună jos mandatul de guvernare, să îl pună la dispoziția președintelui”, a conchis Băsescu.

Citește și: Cine a blocat tentativa de fraudă – Rareș Bogdan intervine în scandalul izbucnit după ce mama primarului Constanței a fost prinsă cu 5 buletine de vot .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.