Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Traian Băsescu, cuvinte fără precedent la adresa lui Ludovic Orban: 'Un inconștient! Un prost mai mare, unde puteți găsi?'

captură video
Traian Basescu multime

Traian Băsescu s-a dezlănțuit la adresa lui Ludovic Orban, după ce premierul a declarat că România intră în incapacitate de plată, dacă CCR va decide că este constituțională legea de majorare cu 40% a punctului de pensie. Băsescu este de părere că Orban, practic, a chemat agențiile de rating să retrogradeze România și a folosit cele mai dure cuvinte pentru a-l descrie pe șeful de la Palatul Victoria.

Europarlamentarul PMP consideră că CCR nu are motive să declare neconstituțională legea de majorare a pensiilor, pentru că este decizia Parlamentului, care este suverană.

Citește și: Traian Băsescu, atac la Gabriela Firea: Cineva încerca să prezinte Podul Ciurel ca pe o mare realizare, iar podul nu-i terminat

”Situatia este dramatica, iar drama e cu atat mai accentuata de declaratiile infantile ale premierului, care nu e pregatit. El a anuntat piata bancara ca Romania intra in incapacitate de plata. Un inconștien! Un prost mai mare, unde puteți găsi, când premierul țării tale declară că se pregătește de intrare în incapacitate de plată. Nu va exista la CCR nici măcar un judecător care să înfrângă decizia Parlamentului față de Guvern. Deciziile Parlamentului sunt suverane. Mi-aș aduna toți deștepții, dacă are așa ceva, și aș pleca pe două scenarii. CCR nu va frânge dorința Parlamentului. Să își adune toți deștepții, în noaptea asta, ca să vadă de unde se pot reduce cheltuielile. Să reducă numărul de parlamentarii de la 500 la 300. PNL a votat alături de PSD respingerea legii PMP de diminuare a numărului de parlamentari. Îl rog pe Orban, dacă nu a rămas cu USL, să voteze micșorarea numărului de parlamentari alături de PMP. A doua chestie este reducerea aparatului bugetar. Altă cheltuială: reducerea cheltuielilor materiale.

PSD e un partid jegos, doar un partid trădător de țară poate să facă așa ceva, să mărească cheltuielile în timp de criză. Practic, premierul a chemat companiile de rating să ne bage la junk. Asta a făcut Orban, cu mintea lui seacă. ”Da, domnule premier, sunteți junk, nerecomandat pentru investiții”, asta a făcut Orban.

Citește și: Tăriceanu: ‘I-aș ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîțu să încerce să trăiască cu 1.000 de lei pe lună’

Decizia Parlamentului este foarte puțin probabil de a fi înfrântă de CCR. Țara este cel mai prost guvernată de la Revoluție încoa. Este o dramă.

De unde atâta cheltuială cu niște neica nimeni? Plânge sufletul în mine pentru țara asta pe care eu am salvat-o într-un moment de criză și mi-a pierdut prestigiul de președinte. Adunătura asta de politicieni o scufundă acum, când puteau să nu o scufunde.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.