Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu desființează zvonurile, dar și PNL: Minciună de tip stalinist

basescu

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat miercuri că este exclusă o înţelegere politică între UNPR şi partidul pe care îl conduce, precizând că zvonurile din spaţiul public în acest sens sunt "minciuni staliniste".

"Este exclus. Am mai văzut unii analişti spunând cu foarte mult aplomb că au fost discuţii între UNPR şi Mişcarea Populară. Este o minciună de tip stalinist. N-am avut niciodată discuţii cu Gabriel Oprea pe această temă. Singura discuţie pe care am avut-o cu Gabriel Oprea a fost înainte de Consiliul JAI, când eu i-am cerut o întâlnire, să-i spun punctul de vedere cu privire la migranţi. (...) Nu am discutat nimic despre colaborarea între cele două partide", a spus Băsescu la TVR 1.

Citește și: Traian Băsescu lansează contraatacul la Adriana Săftoiu: Noi dezvăluiri ale fostului președinte

Întrebat dacă s-ar mai aşeza la masă cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, pentru negocieri politice, fostul şef al statului nu a dat un răspuns clar.

"Hai să ajungem până la alegeri. Aici nu discutăm numai de Gabriel Oprea, ci de un rezultat care o să fie şi de obligaţia ca partidele parlamentare să dea un guvern. În orice caz, ce vă garantez - eu nu voi fi la masa negocierilor, pentru că nu mai am ce să negociez pentru mine, nu mai vreau nimic pentru mine de la politică, dar vreau să construiesc un partid", a afirmat Traian Băsescu.

Citește și: Victor Ponta, atac năucitor: Cum să fim respectați dacă luăm funcționari mărunți și-i facem miniștri

Băsescu a taxat şi atitudinea liberalilor în ceea ce priveşte alegerea primarilor în două tururi. Mai precis, faptul că în primăvară liberalii au votat pentru un singur tur de scrutin, iar acum s-au răzgândit. „PNL este necinstit de sus până jos. Eu ştiu mobilul pentru are au votat. La votul pentru alegerile locale au fost cinci voturi împotriva, iar acelea au fost ale parlamentarilor din Mişcarea Populară“, a adăugat el.

Citește și: El e regele din România care e atât de gras încât a anunțat că-și va tăia mașina ca să încapă în ea

Pe de altă parte, liderul Mişcării Populare a exprimat opinia că UNPR va semna protocolul cu PSD.

"Foarte mulţi au apreciat că semnarea protocolului este legată de votul de azi. Nu cred, miza după părerea mea e cu totul alta şi convingerea mea e că se va semna protocolul. Mâine, poimâine, când îl vor semna, probabil mâine. Miza nu era votul pentru Gabriel Oprea, ci votul pentru alegerea primarilor în două tururi. (...) Dacă Oprea trece de partea liberalilor, câştigă liberalii cu vreo şase voturi. Se va semna protocolul chiar dacă ulterior vor interveni schimbări de poziţie din partea PSD. Să le spună: 'da, da, dar nu mai e valabil' după ce se intră în campania electorală", a adăugat Băsescu.

Citește și: ȘOCANT Noi detalii despre tânăra din Giurgiu care și-a abuzat sexual copiii pentru bani / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.