Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, dezvăluiri şi detalii neştiute din dosarul fratelui său: 'L-a mâncat porcul'

basescu-938x535

Traian Băsescu iese la rampă cu noi dezvăluiri şi detalii din dosarul fratelui său Mircea Băsescu. Fostul şef al statului dă în vileag declaraţiile lui Marian Căpăţână, dar îl face praf inclusiv pe fratele său. Băsescu a făcut dezvăluiri chiar şi despre marele său duşman, Dan Voiculescu.

Citeşte şi: Ce a aflat DNA despre frăţia dintre Cristi Borcea şi Neculai Onţanu

"Eu nu am spus niciodată că nu e vinovat. Pe mine mă interesa implicarea mea în această poveste. Pentru că eu am fost în bătaia puştii. A existat o declaraţie dată de Marian Căpăţână în faţa unui judecător, în măsura în care aceasta constituie o probă. Sub jurământ el declară aşa: "Acest moment s-a întâmplat în 2012. În februarie martie 2013 au continuat cu presiuni şi au căutat să inducă ideea că 300.000 de euro au ajuns la Traian Băsescu. A venit la mine acasă Anghel Florin şi a vrut să-mi dea 200.000 de euro. Mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu la el în birou un milion de euro din care voia să-mi dea mie aceşti 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat printr-un domn Cristian şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe ei nu-l mai interesează banii, numai să declar că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu". E o declaraţie dată în faţa unui judecător, semnată de grefier, de avocat, de cel care a dat declaraţia.

Citeşte şi: Firea ia măsuri în cazul accidentului din Cișmigiu când un copac a căzut peste 6 oameni

Fratele meu a greşit că s-a înrudit cu ei, că a vorbit prea mult cu ei, că le-a acceptat fără echivoc discuţiile despre un posibil ajutor. Bănuiesc că aici au fost problemele. Abia aştept să văd motivarea. Există filmare în care Izaura îi spune fratelui meu lasă că ne ducem şi ne luăm milionul din partea cealaltă. Dacă justiţia nu a constatat, degeaba am hârtiile astea. Şi nu a constatat pentru că probabil judecătorii au analizat şi multe alte elemente ale cazului, pentru că e un caz foarte vechi, din 2011-2012, şi s-au reconstituit lucrurile foarte greu. Eu nu pot să nu observ că de unde în fază iniţială declaraţiile familiei Anghel erau de multe ori contradictorii, pentru instanţă parcă erau trase la calapod şi s-au pus cap la cap.", a dezvăluit Băsescu la RTV.

Citeşte şi: Unul dintre cei mai importanți intelectuali români a încetat din viață

Şi asta nu e tot. Băsescu l-a făcut praf şi pe fratele său. "E complicat, dar pentru că fratele meu s-a amestecat în tărâţa asta, l-a mâncat porcul. Eu nu am nicio tentaţie să contest hotărârea, deşi aş putea public să speculez foarte mult. PE mine mă interesează să clarific lucrurile pentru opinia publică. Poate şi judecătorii, având în vedere presiunea publică, au mers pe o pedeapsă foarte severă. Din dosarul judecătoarei de la Slatina rezulta că 250.000 de euro au mers către doamna preşedintă a Tribunalului Slatina.", a mai spus Băsescu.

Citeşte şi: România - Albania a fost BLAT! Dezvăluirile unui mare jucător român

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.