Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu îl mitraliază pe Crin Antonescu

Antonescu-Basescu

Traian Băsescu a spus că cel care și-a dorit cel mai mult a doua suspendare a sa din funcția de președinte a fost Crin Antonescu. Fostul președinte spune că Victor Ponta a fost greu de convins de către colegii din USL că e benefică o suspendare.

” La prima suspendare, a venit la mine acasă John McKAIN. Mi-a spus că "ai tot suportul nostru". Același tip de mesaj l-am primit și în 2012. În 2012, a fost suport moral pentru că nu aveau cum să influențeze. I-au atenționat pe toți decidenții că e o acțiune împotriva statului de drept. Îi neliniștea statul de drept. Ei nu înțeleg schimbarea unui președinte că nu mai e popular în sondaje. Am știut că o săptămână înainte că sesiunea e pentru suspendarea mea. Președintele nu putea bloca o sesiune extraordinară a Parlamentului. A fost o nerăbadare a lui Ponta și a lui Crin Antonescu. Antonescu a fost nebun să fie președinte.

Ponta s-a lăsat cel mai greu convins. Crin Antonescu era disperat să ajungă la Cotroceni. Crin Antonescu e un jucător de poker. A tot jucat poker cu demisiile lui. A blufat de fiecare dată. Trebuie sa ii cunoasteti profilul psihologic.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

ANTERIOR, la Digi24, fostul lider PNL a spus că „în legătură cu ceea ce era esențial în această decizie, nicidecum” nu i s-a schimbat perspectiva asupra acelui moment după acești trei ani și a adăugat că suspendarea „legitimă și oportună a cuiva ca Traian Băsescu era necesară”. Totodată, el și-a exprimat speranța că cei care atunci nu erau de acord cu suspendarea președintelui să vadă „ce a însemnat regimul Băsescu și de ce această decizie era salutară”.

„Nu aveam cum forța, printr-o decizie a Parlamentului sau alt fel de decizie, peste decizia Curții Constituționale”, a adăugat el, referitor la faptul că CCR a invalidat referendumul.

Cu toate acestea, dacă este vorba de ce a urmat după referendum și anume ducerea la capăt a promisiunilor USL, el își asumă o parte din vină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.