Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu intră în conflict cu un lider din Rusia: Fostul preşedinte devoalează planul secret pentru Basarabia

basescu parlament

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a luat foc atunci când a auzit declaraţiile unuia dintre liderii politici de la Moscova, Vladimir Jirinovski. Acesta spusese că Republica Moldova ar trebui redenumită Basarabia şi anexată Federaţiei Ruse. Băsescu ştie de ce visează liderii de la Moscova să anexeze Basarabia.

Citește și: Kovesi este de neînvins! Are sprijinul celui mai puternic om din stat

"Când liderul discuţiei e Jirinovski trebuie să luăm lucrurile într-un fel. Rusia nu are acum ieşire la gurile Dunării chiar dacă a anexat Crimeea. Ei însă nu au acces la Lunca Dunării. Intervenţiile s-au înmulţit către sudul Ucrainei, dar nu au mai continuat politic. Jirinovski ca militar ştie ce înseamnă gurile Dunării. În orice plan de invadare al Europei au nevoie de acces la gurile Dunării, doar nu o iau spre munţi. Vorbim din punct de vedere teoretic", a spus Băsescu în direct la România TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu, acuzaţii GRAVE la adresa Laurei Codruţa Kovesi: 'PARANOIA'

Şi asta nu e tot. Băsescu spune că visul Rusiei nu se va materializa niciodată şi că Basarabia se va alipi de patria mamă. "Jirinovski e departe de a fi un diplomat, dar nu este un idiot. Nu poate fi suspectat de lipsă de inteligenţă. Dar el nu prefigurează politica viitoare a Rusiei în regiune. Sper că Vladimir Putin nu are acelaşi lucru în cap ca Jirinovski. Sunt convins că nu are. Acela e teritoriu româncesc. S-a vorbit limba română, nu are nimic slav în ea. Moldova nu poate fi anexată Federaţiei Ruse", a mai spus Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.