Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, ironii pentru Dodon după referendumul din Chişinău: 'Vă imaginaţi cu câtă credibilitate aţi rămas?'

www.banatulazi.ro
Traian Băsescu Igor Dodon

Traian Băsescu reacţionează la rezultatele referendumului din Chişinău, unde a eşuat tentativa de demitere a primarului Chirtoacă după ce s-au prezentat la urne doar 17% dintre algători. Fostul preşedinte al României îl ironizează pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Domnul Preşedinte Dodon a ratat lamentabil! Cum este cu referendumul de la Chişinău Domnule Preşedinte Dodon? Vă imaginaţi cu câtă credibilitate aţi rămas în calitate de preşedinte în funcţie?

PS - La referendum s-au prezentat doar 17 la sută din alegători, iar pentru a fi validat referendumul, trebuia să se prezinte la vot minim 33,3 la sută din electori", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi şi: Dezvăluiri îngrijorătoare despre relaţia României cu SUA şi presupusul şantaj la Klemm: 'Diplomația americană este extrem de deranjată'

Potrivit datelor centralizate de Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală Chişinău, prezenţa la vot, la închiderea secţiilor de votare, a fost de doar 17,53%. Practic, la referendum au participat doar 110.502 alegători din totalul celor aproximativ 650.201 înscrişi în listele electorale. Pentru ca referendumul să fi fost declarat valabil era nevoie ca la urne să se prezinte minim o treime dintre alegătorii cu drept de vot, adică 216.733.

Primarul suspendat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a mulţumit, duminică seară, cetăţenilor pentru sprijinul acordat la referendumul privind revocarea sa din funcţie şi a cerut demisiile iniţiatorilor acţiunii electorale.

Vezi şi: Şefa Uniunii Judecătorilor, despre legile justiţiei. Modificarea care o enervează pe Kovesi, susţinută de judecători (VIDEO)

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.