Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu le dă FATALA: 'Nu am vorbit cu Kovesi, eu vorbeam cu Coldea sau Maior. Eu eram JUPÂNUL!'

www.jurnalisti.ro
Băsescu Kovesi

Traian Băsescu le dă peste nas celor care îl acuză că a avut relații de prietenie cu șefii serviciilor secrete sau cu alte instituții de forță. La TVR 1, în cadrul emisiunii ”România 9”, realizată de Ionuț Cristache, Băsescu a dezvăluit că în seara turului 2 al prezidențialelor din 2009 nu a discutat cu Laura Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României, care se afla, alături de șeful SRI, George Maior, și alți lideri importanți, în casa lui Gabriel Oprea.

”Eu nu am dubii ce făceau acei oameni. Nu ştiau cine va câştiga şi acolo erau Maior şi Coldea care aveau relaţii bune şi cu Dragnea, şi cu Ponta, tenis, Pescariu, K2, toate cele. Nu cred că s-au împrietenit numai din 2010, cred că erau prieteni mai demult. Iar Maior era naşul lui Ponta. Deci acolo s-au întâlnit... Maior avea relaţia cu Geoană, pentru că Geoană a venit cu Maior de mână când l-am desemnat şef la SRI, Geoană era preşedintele PSD.

Citește și: Un controversat impozit ar putea să revină: Dragnea nu exclude introducerea sa

Şi am vrut să pun din opoziţie un director. L-am rugat pe Geoană să vină, am avut o discuţie cu el, pe urmă a venit împreună cu Maior şi mi-a spus că e de acord. Deci avea o relaţie foarte bună. Oprea nu mai avea o relaţie grozavă cu PSD-ul, Coldea probabil că avea suficiente relaţii, iar Kovesi ştia că trebuie să vină următorul mandat. Ei acolo s-au adunat să vadă cine câştigă, să ştie în ce parte o iau chiar din acea noapte. Am văzut că Dan Andronic spune că auzit-o pe Codruţa Kovesi spunând "da, domnule preşedinte" de vreo două ori. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am vorbit cu Codruţa Kovesi în noaptea alegerilor. Relaţia mea cu ei nu a fost una de prietenie.

Dacă bănuiţi cumva că am avut relaţii de prietenie cu Maior, cu Coldea, că eram amici de şpriţ... Subordonaţi prin numire, eu am reflexele comandantului de navă, care ştie că el e jupânul şi cu asta basta. Nici nu mă duc să mă întind nopţile la şpriţ cu subordonaţii. Pentru că nu am vrut să alterez niciodată relaţia instituţională. Dacă voiam să beau un pahar de vin, beam cu soția, nu ieșeam cu ei. Dacă oamenii ăștia puteau să influențeze alegerile, le influențau de la posturile lor, nu din sufragerie. Alegerile nu se fură la BEC, ci în secțiile de votare.”, a declarat Traian Băsescu.

Citește și: Carrefour face o mișcare neprevăzută: Gigantul anunță concedieri masive – Mii de angajați vor avea de suferit .

Concluzia raportului final al Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 este că au fost acţiuni concertate de schimbare a şefilor de prefecturi şi de deconcentrate din teritoriu cu intenţia de modificare a rezultatului votului, dar, neavând buletinele de vot, nu se poate spune cu certitudine acest lucru, a afirmat, marţi, preşedintele comisiei, Oana Florea.

”Eu aștept să văd raportul ieșit oficial și văd ce fac.”, a precizat Băsescu.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Ce funcție importantă are jandarmul care a lovit protestatarii sâmbătă, 20 ianuarie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.