Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, lovitură pentru guvernul tehnocrat: Pe cine susţine fostul şef al statului

traian basescu miscarea populara

PMP susţine revendicările transportatorilor români şi le consideră îndreptăţite, având în vedere că RCA a ajuns la un nivel insuportabil, a declarat preşedintele formaţiunii, Traian Băsescu, miercuri, la finalul Consiliul Executiv Naţional al partidului. "Partidul şi-a asumat să susţină revendicările transportatorilor. Suntem de acord că RCA a ajuns la un nivel insuportabil, în mod deosebit pentru transportatorii de marfă, dar şi pentru taximetrişti, ca, de altfel, şi pentru cetăţeni. Creşterea explozivă a RCA îi face necompetitivi pe transportatorii români. Şi, aşa cum am reuşit să distrugem industria IT românească, aşa cum am reuşit să distrugem constructorii români, se pare că ne pregătim prin politicile făcute să distrugem şi transportatorii români. Or, asta ar fi o pierdere greu de suportat de economia românească", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele PMP a susţinut că "în doi-trei ani vom vedea transportatorii germani ducându-ne mărfurile de la Caracal până la Crevedia", dacă transportatorii români vor fi în continuare "sufocaţi cu taxe, în mod deosebit cu RCA-ul". "Acest lucru trebuie evitat. Este vital pentru o ţară să aibă transportatorii naţionali capabili să răspundă solicitărilor economiei", a mai declarat Băsescu. PMP a semnat pe 3 august două protocoale de colaborare cu Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) care vizează susţinere în plan legislativ din partea PMP pentru rezolvarea problemelor din transporturi şi unul care are în vedere sprijinul politic din partea confederaţiei. Patronatele din domeniul transporturilor au înregistrat miercuri o cerere de miting la Primăria Municipiului Bucureşti pentru data de 15 septembrie pe motivul creşterii tarifului pentru poliţa RCA, iar proteste ar putea avea loc în toată ţara, se arată într-un comunicat de presă al COTAR remis Agerpres.

Protestul va începe simultan atât în Bucureşti, cât şi în principalele oraşe reşedinţă de judeţ, începând cu ora 9 dimineaţa. În Bucureşti, protestul va avea loc atât în faţa Guvernului, cât şi a Parlamentului, în subordinea căruia se află Autoritatea de Supraveghere Financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.