Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu nu se lasă! Ce noi privilegii vrea să aibă foștii președinți

basescu parlament

Foştii preşedinţi ai României ar putea primi de la stat şi un imobil pentru amenajarea unui cabinet cu secretar şi consilier, pe lângă locuinţa de protocol, la care au dreptul. O ordonanţă de Urgenţă în acest sens a primit votul Comisiei de administraţie din Senat, informează Digi24.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat tot timpul nemulţumit de casa în care a trebuit să se mute după terminarea mandatului. Băsescu s-a mutat într-o vilă de protocol în 2015. Şi atunci, ca şi acum, una dintre marile sale nemulţumiri se referă la faptul că nu are spaţiu suficient pentru a-şi amenaja un birou.

Augustin Lazăr, la sediul Ministerului Justiției. Discuții CRUCIALE cu Tudorel Toader

Aşa ca a făcut nenumărate solicitări către autorităţi, lucru consemnat şi în expunerea de motive a Ordonanţei de Urgenţă. În document se precizează că "De-a lungul timpului, domnul Traian Băsescu a revenit cu solicitări atât către RA-APPS cât şi către Secretariatul General al Guvernului reclamând faptul că imobilul pus la dispoziţia sa nu asigură existenţa spaţiului puntru un cabinet de lucru în care să îşi poată desfăşura activitatea alături de cei doi angajaţi stabiliţi prin lege."

În schimb, fostul preşedinte Emil Constantinescu are deja un birou la fundaţia pe care o conduce şi spune că nu va cere alt spaţiu de la RAPPS, deşi consideră utilă modificarea legii. La rândul său fostul preşedinte Ion Iliescu nu va cere un spaţiu pentru birou.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.