Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu nu vrea tăierea pensiilor speciale ale magistraților, dar nu e de acord cu protestele lor: 'Ei trebuie răsplătiți'

captură video
Traian Basescu multime

Traian Băsescu a vorbit, vineri seara, la B1 TV, despre tăierea pensiilor speciale ale magistraților. Europarlamentarul PMP este de acord cu pensiile speciale pentru cei din justiție, dar nu consideră că aceștia ar trebui să protesteze, așa cum fac, blocând instanțele.

"Trebuie să ne uităm la nivelul de privațiune. Un magistrat nu poate să aibă o afacere, nu poate face altceva. Le-ar da dreptul la o oarecare recompensă. Așa e la Parlamentul European. După un mandat, ai pensie de 1.500 de euro și crește în funcție de numărul de mandate.

Salariul brut la Parlamentul European este brut 9.000 de euro, dar se ia în mână 6.000. Diferența se duce într-un fond de pensii, din care se plătesc aceste pensii.

Citește și: Klaus Iohannis reacționează după ce a fost huiduit: Nu m-a deranjat. Fiecare roman are dreptul la opinia lui

Nu mi se pare ca era categoria cea mai potrivită să facă proteste, dar au dreptul la o pensie bună. Cred că au exagerat, având în vedere salariile și pensiile pe care le au.

Ideea de a desființa pensiile speciale pentru oameni care au restricții nu este corectă. Ei trebuie răsplătiți.

Asta ar fi o măsură corectă, să contribuie din salariu pentru a avea o pensie mare. Legile le face Parlamentul, nu judecătorii.

Citește și: Vești pentru români! Apar noi modificări în Legea Pensiilor

Dezbaterea pe pensii speciale este înainte de alegeri. Câtă încredere să ai că nu funcționează abordarea electorală în această problemă?", a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.