Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambii candidați la șefia PNL îi sunt pe plac lui Iohannis

revista presei

Digi24:

Ambii candidați la șefia PNL - Alina Gorghiu și Ludovic Orban - „îi sunt pe plac” lui Klaus Iohannis, afirmă jurnalistul Emil Hurezeanu. „Cred că doamna Gorghiu de la început stătea în mintea domnului Iohannis ca redutabil co-președinte al noului PNL. Pentru că doamna Gorghiu, mai mult decât oricine din leadership-ul liberal, s-a angajat cu fervoare în campania electorală” și este un bun purtăror de „mesaje liberale”, a apreciat Emil Hurezeanu. Jurnalistul a reamintit că, în spațiul public, a apărut o informație conform căreia fratele lui Ludovic Orban, Leonard, ar urma să facă parte din echipa de consilieri a lui Klaus Iohannis. „S-ar putea ca Iohannis să nu dorească doi Orbani: unul la Cotroceni și celălalt în fruntea partidului . Dar nu depinde de Iohannis. Între Orban și Gorghiu vor alege, totuși, liberalii. Cred că amândoi îi sunt pe plac domnului Iohannis”, a spus Emil Hurezeanu.

Evenimentul Zilei:

Victor Ponta a sfidat opinia publică: A negat cu aroganţă acuzaţia (de plagiat, n.r.), şi-a păstrat titlul de doctor şi, ceea ce e infinit mai grav, a pus instituţii ale statului de drept să-l spele de acuzaţie. Ba chiar, pentru a-şi păstra titlul, în lăcomia sa PSD-istă, el a pus la cale Criza politică numită Suspendarea Preşedintelui. Marţi, 16 decembrie 2014, prin anunţul că renunţă la doctorat Victor Ponta a recunoscut implicit adevărul acuzației  de plagiat. Numai că tulburarea antidemocratică din vara lui 2012 rămîne. Rămîne ca un fapt penal: Folosirea unor instituţii ale statului de drept în interes personal. Aceste instituţii n-ar fi încălcat legea de dragul Plagiatorului dacă n-ar fi avut în fruntea lor, printre alţii doi demnitari: Liviu Pop şi Sorin Câmpeanu. Faptele lor de atunci au fost definite miercuri de Traian Băsescu drept contribuţie „prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public”. După opinia mea, în Scandalul din vara lui 2012, vina celor care au terfelit imaginea unor instituţii pentru ca Victor Ponta să-şi păstreze titlul de doctor, e mult mai mare decît a premierului. Acest adevăr a ţinut să-l marcheze miercuri Traian Băsescu. Putea să tacă şi să lăcrimeze telenovelistic. A găsit de cuviinţă că şi acum, la plecare, trebuie să-şi îndeplinească datoria de a spune Adevărul, chiar cu riscul de a fi considerat nebun. Prin acest moment surprinzător, Traian Băsescu s-a dovedit un președinte jucător pînă la ultima Înaltă Suflare la Cotroceni!

RFI:

Statele Unite au decis normalizarea relaţiilor diplomatice cu statul cubanez, anunţă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama. Anunţul vine după ce Cuba l-a eliberat miercuri pe cetățeanul american Alan Gross, arestat în anul 2009 și condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj. "Am luat această decizie pentru crearea de noi oportunităţi la nivel bilateral; va fi deschis un nou capitol în relaţia dintre Statele Unite şi Cuba", a declarat Barack Obama, notând că istoria relaţiilor dintre cele două ţări este una "complicată". "Cubanezii din Statele Unite au contribuit la construirea Americii. Statele Unite au apărat cu mândrie democraţia şi drepturile omului în Cuba. Avem o relaţie unică", a spus Obama.Printre măsurile luate, Barack Obama a anunţat eliminarea restricţiilor de călătorie între cele două ţări, reluarea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasade, reluarea unor schimburi comerciale. "Izolarea Cubei nu a funcţionat; este necesară o nouă abordare", a precizat liderul de la Casa Albă, precizând că va solicita, ulterior, măsuri pentru normalizarea relaţiilor la nivel medical şi pentru eliminarea Cubei de pe lista ţărilor care susţin terorismul.Preşedintele Statelor Unite i-a mulţumit Papei Francisc pentru rolul jucat în negocierile cu statul cubanez. Suveranul Pontif a trimis scrisori preşedinţilor celor două ţări, Barack Obama şi Raul Castro, iar Vaticanul a discutat cu delegaţiile celor două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.