Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu spune ADEVĂRATUL MOTIV pentru care Laura Codruța Kovesi nu a fost revocată: Ce l-a convins pe Klaus Iohannis

romaniatv.net
traian basescu nervos

Traian Băsescu a spus, luni seara, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA a avut o mare implicație politică externă. Asta pentru că, spune Băsescu, Kovesi este foarte apreciată în străinătate, iar dacă ar fi fost revocată, Iohannis ar fi avut de dat multe explicații.

În plus, Băsescu recunoaște că dacă ar fi fost, în continuare, la Palatul Cotroceni, ar fi fost deranjat de întâlnirea secretă dintre ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian, și șefa DNA. La DNA, un dosar despre care Kovesi spunea, în 2016, că a fost detonat, EADS, vizează chiar firme franceze. În plus, Kovesi a fost decorată de Ambasada Franței în România.

Citește și: EXCLUSIV! Dragnea vrea remaniere cât mai repede! Ce miniștrii surpriză sunt vizați

”M-ar fi deranjat, dar nu poți nici să interzici. Cum m-au deranjat și decorațiile pe bandă rulantă primite de diverși generali din SRI. Ea a primit decorație pentru că nu a scris despre EADS. Kovesi este imaginea anticorupției în toate cancelariile europene, Iohannis nu avea cum să o revoce. Argumentele sunt cu totul altele, menţinerea pe funcţie are argumente politice şi de interes naţional, nicidecum raportul mai mult sau mai puţin credibil al lui Tudorel Toader. Nu putea să o schimbe pentru că în toate cancelarii doamna Kovesi este imaginea luptei anticoruptie. Corect sau incorect asta e imaginea, atâta timp cât avem MCV, asta este. Eu nu-l condamn poentru decizia luată, dacă o schimba, eticheta în exterior era ”corupții au învins”, la ce lobby are Kovesi.Dosarul EADS e dosarul care vizează securizarea frontierelor României și a costat 734 de milioane de euro.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Băsescu a mai precizat că dacă Kovesi ar fi fost schimbată în Occident s-ar fi văzut ca şi cum o coaliţia a penalilor ar fi dat jos procurorul care se luptă cu corupţia.

Citește și: A fost aflat marele secret al lui Mihai Gâdea! Ce loc frecventează directorul Antena 3 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.