Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu spune ce șanse are Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European: 'E greu să câștige în disputa cu monștrii ăștia'

www.luju.ro
basescu kovesi

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a declarat sceptic cu privire la șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror șef european. Senatorul PMP a afirmat la Digi 24 că, în cei zece ani cât a fost membru în Consiliul European, au fost doar două cazuri din câteva sute la mediere și că e greu pentru PE să câștige în dispută cu monștrii din Consiliul UE.

Citește și: Solicitare urgentă a președintelui Klaus Iohannis! Ordin la nivel național

”Am fost 10 ani în Consiliul European și nu știu dacă în două cazuri din câteva sute, la mediere cu Consiliul UE , a câștigat Parlamentul. Având în vedere cutumele, prima șansa este a francezului. Consiliul, acolo sunt miniștrii, e greu pentru Parlament să câștige în dispută cu monștrii ăștia”, a declarat senatorul PMP.

Echipa PE și Consiliul UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri care a avut loc joi la Bruxelles.

Citește și: Ieșire fulgerătoare a lui Augustin Lazăr! Reacție în forță, după interviul difuzat de Antena 3

Parlamentul European a emis un comunicat de presă prin care a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în fața presiunilor Guvernului României și să își reconsidere poziția față de candidatul Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Consiliul Uniunii Europene a reiterat, joi, susţinerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcţia de procuror-şef european, anunţă instituţia, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

Citește și: Liviu Dragnea îl torpilează pe Klaus Iohannis! Îl refuză pe șeful statului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.