Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu trage SEMNALUL de ALARMĂ: scandal pe Doi Si-un Sfert/UPDATE

basescu parlament

Epopeea celebrului serviciu de informații al Ministerului de Interne pare una fără sfârșit. După o anchetă a DNA care a depistat foarte multe nereguli în cadrul serviciului, Guvernul a decis reorganizarea acestuia și revenirea la o structură militarizată a serviciului secret al MAI.

Citește și: Demonstrație de forță a lui Bușoi: ce nume greu deschide lista susținătorilor/DOCUMENT

Fostul președinte Traian Băsescu a tras un semnal de alarmă în plenul Senatului, în privința modificărilor aduse la OUG-ul Guvernului, după parcursul prin Parlament.

”Faptul că a fost eliminat CSAT-ul din procedura de numire a directorului acestui serviciu este un lucru periculos, pentru că avem o inadvertență chiar în lege. Tot ce face acest serviciu este secret de stat, iar faptul că nu se va mai discuta în CSAT despre informațiile din cadrul serviciului nu este bine. Veți vedea peste câțiva ani efectele”, a spus Traian Băsescu, în Senat.

De asemenea, Băsescu a atras atenția că remilitarizarea serviciului secret al MAI contravine direcțiilor din domeniu pentru că acestea arată că servciile secrete caută să devină mai degrabă servicii cu ofițeri civili, nu militari.

Una dintre marile schimbări la nivelul serviciului secret al MAI este numirea directorului. Acesta va fi numit direct de către ministrul de Interne, fără a fi nevoie de aprobarea primului ministru sau a CSAT.

UPDATE: Proiectul de lege de aprobare a OUG a fost adoptat în plenul Senatului cu 76 de voturi pentru, 31 împotrivă și o abținere.

Tocmai din acest motiv, cei de la USR acuză că, de fapt, Liviu Dragnea dorește să-și facă serviciu secret propriu, pentru că ministrul de Interne, Carmen Dan, este unul dintre fidelii săi în Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.