Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, vorbe grele în Parlamentul European: 'Românii au spus 'nu' comunismului, cu sacrificiul vieții și au revenit în familia europeană'

Traian Băsescu a declarat, la dezbaterea din plenul PE privind comemorarea Revoluției, că românii au decis în 1989 să spună un „nu” hotărât comunismului, cu sacrificiul vieții lor și au revenit în familia europeană. Eurodeputatul a mai spus că România este acum în NATO, în UE, acolo unde îi e locul, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noi norme ale UE se vor aplica in Romania! Ce categorie de romani va beneficia de plati mai ieftine?

„Mulțumesc colegilor europarlamentari, grupurilor, care au fost de acord ca această dezbatere să aibă loc în epicentrul democrației europene. Astăzi sărbătorim 30 de ani, exact astăzi de la momentul la care Timișoara a răbufnit într-un incident aparent banal, pe 16 decembrie 1989. Pe 17 decembrie regimul criminal al lui Ceaușescu trăgea în populație. Revoluția s-a extins de la Timișoara în toate orașele țării. Milioane de români au fost în stradă. Brutalitatea regimului a fost materializată în peste 1.142 de români împușcați, 3.200 de români răniți, 700 de români torturați. Cu toate acestea, oricare dintre milioanele de români care au ieșit în stradă a fost în fața gloanțelor Armatei române întoarsă împotriva propriului popor”, a afirmat Traian Băsescu, în plenul de luni al Parlamentului European, de la Strasbourg.

Citește și: Este mai cald ca niciodata!

Fostul președinte a adăugat că Uniunea Europeană nu este numai despre pace în Europa, ci și despre interdicția dicaturilor pe teritoriul UE.

„Dorința românilor de a reveni într-o Europă a valorilor, acolo de unde au fost smulși cu tancurile sovietice a fost mult mai puternică decât teama de represiune. E un moment în care românii au spus nu hotărât, cu sacrificiul vieții lor comunismului și au revenit în familia europeană. Astăzi sunt în NATO, sunt în Europa, sunt acolo unde este locul. Aș încheia spunând că UE nu este numai despre pace în Europa, UE este și despre interdicția dictaturilor pe teritoriul UE”, a conchis Băsescu.

Citește și: Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Parlamentul European a dezbătut, luni la Strasbourg, o rezoluție pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989. Votul asupra rezoluției va fi dat în plenul de joi al PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.