Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transgaz se pregătește de încă 4 ani sub conducerea lui Ion Sterian. Ce își propune în noul mandat

Vimeo
Ion Sterian

Ion Sterian, administrator executiv și director general al Transgaz, dorește încă un mandat în Consiliul de Administrație, al treilea mandat consecutiv de administrator.

După ce în perioada 2013 – 2017 a fost președinte al CA Transgaz, mandatul a fost reînnoit până în aprilie 2021. În raportul său de activitate, ce va fi prezentat acționarilor, Sterian precizează că Transgaz este una dintre marile companii naționale în care modelul de guvernanță corporativă funcționează cu succes și că obiectivele strategice asumate prin Planul de administrare al societății în perioada 2017 – 2021 au fost îndeplinite, potrivit investenergy.ro.

Secretariatul General al Guvernului cere convocarea AGOA la Transgaz, în data de 23/24 aprilie, pentru declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație ai companiei conform OUG 109.

Acționarii vor fi solicitați să aprobe cererile de reînnoire a mandatelor a 4 membri în funcție ai CA Transgaz începând cu data de 30 aprilie pentru o perioadă de 4 ani. Este vorba despre Sterian Ion, Mihnea Nicolae, Văduva Petru Ion și Iliescu Bogdan George. Mandatele acestora expiră pe 29 aprilie.

Având în vedere balanța eforturi – rezultate ale performanței manageriale ale Transgaz, putem aprecia că, contribuția pe care am adus-o în calitate de director general al companiei este una substanțială, pozitivă, focusată pe reproiectare managerială, disciplină organizațională și execuția responsabilă și eficientă a atribuțiilor și materializată prin măsuri tehnico-operaționale angajate prin intervenția organizațională, scrie Sterian în raportul său.

La capitolul Performanțe manageriale, sunt trecute:

  • finalizarea proiectului BRUA faza 1 la termenul asumat, cu o economie de 11% față de valoarea bugetată
  • finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău cu o lună mai devreme decât era prevăzut în contractul de privatizare a Vestmoldtransgaz
  • realizarea și punerea în funcțiune a circa 60 de obiective investiționale în valoare de 2,3 miliarde lei
  • elaborarea și asumarea unui plan de dezvoltare a SNT pe următorii 10 ani
  • reducerea cu 45,6% a consumului tehnologic din SNT
  • transformarea Transgaz în companie multinațională din domeniul energetic prin
  • achiziționarea Vestmoldtransgaz Chișinău
  • înființarea companiei Romanian Gas Hub Services împreună cu CEGH Austria,

precum și alte performanțe în domeniul instituțional intern și internațional, al capitalului uman, implicare socială.

Sterian mai precizează că membrii CA în funcție reprezintă o echipă profesionistă, care a reușit de-al lungul a două mandate consecutive să își unească forțele și priceperea și să se consolideze în mod eficient, constructiv și să acționeze ca un tot unitar. El susține, totodată, că sub actuala conducere administrativă și executivă, Transgaz a traversat și traversează cea mai frumoasă perioadă din existența ei: aceea de transformare și modernizare a modelului de business, de remodelare a atitudinii față de societate și părțile interesate, de reproiectare organizațională, fiind astăzi, prin investițiile majore realizate, printre primele companii din sectorul energetic la nivelul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.