DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Transilvania Broker de Asigurare a încheiat primul semestru cu un profit net de 3,362 milioane de lei, în creştere cu 18,23% față de anul trecut

www.realitatea.net
asigurare locuință

Transilvania Broker de Asigurare a încheiat primul semestru din acest an cu un profit net de 3,362 milioane de lei, în creştere cu 18,23% faţă de aceeaşi perioadă anului trecut, conform unui raport al companiei.

Astfel, compania anunţă pentru primul semestru creşteri accelerate la nivelul volumului de prime intermediate şi al cifrei de afaceri (+17,95%), al rezultatului brut din exploatare (+20,6%) şi al profitului net, potrivit agerpres.ro.

Potrivit raportului, volumul total de prime intermediate s-a majorat cu 17,95% în perioada de raportare faţă de perioada de referinţă, de la 204,628 milioane de lei, la 241,354 milioane de lei, iar comisionul mediu de intermediere s-a menţinut la 18,4%.

La 30 iunie 2021, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 16,95% faţă de aceeaşi perioadă a exerciţiului anterior, un ritm de creştere mai redus decât cel al veniturilor din exploatare care a antrenat şi creşterea marjei rezultatului brut din exploatare de la 8,59%, la 8,83%.

Conform raportului, cheltuielile cu comisioanele datorate asistenţilor în brokeraj, o categorie de cheltuieli "în oglindă" cu cea a veniturilor din activitatea de distribuţie, reprezintă 90,3% din totalul cheltuielilor de exploatare. Aceste cheltuieli au crescut în acelaşi sens cu dinamica veniturilor din activitatea de brokeraj, dar cu o rată de creştere inferioară acestora, de 14,6%.

Celelalte categorii de cheltuieli înregistrează, de asemenea, creşteri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reflectând dezvoltarea şi intensificarea activităţii. Cheltuielile cu personalul, a doua cea mai importantă categorie din clasa cheltuielilor de exploatare, s-au majorat cu 32,8%, reflectând şi creşterea numărului mediu de salariaţi de la 31 la 30 iunie 2020, la 38, în perioada de raportare.

În perioada de raportare, bugetul alocat iniţiativelor de responsabilitate socială a rămas la acelaşi nivel cu cel din perioada de referinţă, suma de 200.000 lei fiind direcţionată ca sponsorizări preponderent către proiectele cu impact comunitar şi social, Clubul sportiv ACS Transilvania şi Fundaţia Inocenţi pentru nevoile copiilor cu dizabilităţi.

Veniturile financiare în valoare de 30.500 lei sunt constituite în proporţie de 98,8% din venituri din dobânzi, în timp ce cheltuielile privind dobânzile reprezintă 93% din cheltuielile financiare. Rezultatul financiar la 30 iunie 2021 este negativ, în valoare de 809 lei.

Rezultatul net al perioadei de raportare este pozitiv şi cu 18,2% mai mare decât rezultatul net al perioadei de referinţă, marja netă a profitului fiind de 7,58%.

Raportat la bugetul pentru exerciţiul financiar 2021 aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 27 aprilie 2021, la 30 iunie 2021 societatea a realizat 51,6% din veniturile din activitatea de brokeraj bugetate pentru anul în curs şi, respectiv, 57,3% din profitul previzionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.