Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRANSILVANIA - DORM TOTI

Captura facebook
Dana Budeanu

Nimeni nu este atent si toti sunt euforici. Noua alianta a oferit stabilitate PNL, presedintele este multumit si toata lumea poate continua sa doarma in post. Romania nu mai intereseaza pe nimeni, vremurile cu tricolorul pe piept purtat de speranta liberala, Rares Bogdan, au apus demult. Am trecut prin mascarada din ultimii doi ani si ne-am lamurit odata pentru totdeauna de nivelul si hotia liderilor liberali. Cu cateva exceptii, precum Bolojan sau Cluj, restul galbenului liberal este doar o mizerie corupta. Un partid de Fluturi hoti si mincinosi, care nu a fost capabil sa empatizeze cu oamenii in doi ani de teroare medicala.

Nu vreau sa insist pe acest subiect pentru ca imi provoaca sila si nervi. Sa vezi tu, oameni tineri lacomi pana la infinit, care nu sunt dispusi sa miste un deget pentru parintii sau bunicii lor, este incredibil. Sa vezi tu, lideri din noua generatie mancand la restaurante in timp ce oamenii erau terorizati ca niste soareci, este mizerabil. Asta a facut marele PNL in doi ani de guvernare, furt calificat cu masti si spitale plus vaccinuri cumparate dupa mintea afumata a lui Citu. Imbibati de bani si combinatii, pot dormi toti linistiti pentru cateva generatii. Anticoruptia este doar rosie si de stanga, la dreapta politicul totul este pur si imaculat, precum fundatiile lui Voiculescu.

Ne asteapta vremuri grele si de Romania astazi, nimeni nu mai are timp. Serviciile sunt ocupate cu alte probleme stringente, iar clasa politica nu are capacitatea de a intelege ce vine peste noi. Prelungirea conflictului din Ucraina este un film vechi, derulat in reluare pentru prosti. Analizand atitudinea Americii, realizezi instant ca nimeni nu are interes ca lucrurile sa se termine rapid. Dupa ce am stat noi lipiti de pereti cu ditamai chilotii pe fata doi ani, orice alt film derulat in bucla poate fi inghitit rapid. Nimeni nu s-a intrebat cum virusul ucigas a devenit gripa intr-o zi, asa cum nimeni nu se intreaba cum o tara cu 400.000 de oameni in serviciile de forta (Rusia) nu stie drumurile in Ucraina sau nu poate cuceri un sat, pe ici pe colo, timp de zile intregi.

Intrebari stupide ridicate de mine, cand marea majoritate este incurcata de faptul ca inca mai poseda creier. Se intreaba zi de zi pentru ce trebuie sa mai consume energie cu el, la ce bun sa mai gandesti cand totul este clar si limpede ca la Digi24. Acest organ devine un apendice care ne incurca si cred ca viitorul trebuie sa se ocupe atent de aceasta problema. Consider ca este nevoie sa mai treaca o generatie, pentru ca el sa fie extirpat si mutat definitiv in metaverse.

Odata lamuriti ca Ucraina este noul teatru de vara al mascaradei pe razboi, trebuie sa ne trezim cu totii din somn. Interesul Rusiei si pare ca si al Americii, este sa creeze probleme geopolitice mari in Estul Europei pentru a distruge modelul european. In acest context, tot ceea ce vedeti azi legat de Tinutul Secuiesc este foarte periculos si trebuie sa ne dea mult de gandit. Orban este intarit si stapan pe mosie, in timp ce noi suntem dezorientati, lasati in voia nimanui. Romania nu trebuie sa se culce pe-o ureche si sa subestimeze cinismul Americii. Pe Rusia o cunoastem extrem de bine, iar comportamentul ei fata de Romania dupa 1945, a fost dispretuitor si mizerabil. In concluzie, nu trebuie sa avem asteptari si ar fi bine sa fim pregatiti din timp de orice scenariu posibil.

Trebuie sa intelegem foarte bine ca intram intr-o epoca in care granitele teritoriale nu mai reprezinta nimic. Fix asta demonstreaza Rusia cu Ucraina in aceasta noua era, dominata de populism nationalist ivit pe fondul prostiei unor democratii liberale imbatate de progresism. Transilvania poate deveni oricand, in urmatorul deceniu, scena unui teatru de vara unde se joaca tragedii. Nu trebuie sa uitam de Rosia Montana si banii virati de Soros catre diverse ong-uri pentru tradarea interesului national. Nu traiesc in Ungaria pentru a intelege pe deplin cum gandeste Orban, dar traiesc in Romania si realizez ca nimeni nu mai are timp de ea. Sunt prea ocupati da doarma, sa minta, sa fure si sa ne certe.

un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.