Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transmisiunile live în epoca internetului

Radu Pop
poker

Avansul tehnologic din ultimul jumatate de secol a dus la apariția transmisiunilor în direct care oferă oportunitatea să trăim evenimentele difuzate în timp real, ca și cum am fi prezenți chiar acolo în mijlocul lor. Transmisiunile în direct sunt din ce in ce mai populare, ele fiind folosite de organizatorii de evenimente și competiții precum turneele de poker, în special cele de Texas Holdem. De la apariția sa până în ziua de azi, Texas Holdem este unul dintre cele mai populare jocuri de îndemânare și noroc, cu milioane de participanți din lumea întreagă.

Transmisiunile în direct, fie ele prin canalele de difuziune media dar și prin mediul online, oferă expunere la un public larg, și, în același timp, prezintă informații valoroase despre cei implicați în activitatea de vizionare prin secțiunea de comentarii și păreri. Transmisiunile în direct de pe platformele de socializare sunt și o metoda eficientă de comunicare cu publicul chiar în timpul desfașurării, ceea ce poate duce la creșterea numărului de vizualizări.

Diversificarea evenimentelor transmise online

Transmisiunile în direct nu sunt numai pentru a urmări jocuri și pentru divertisment, ci și pentru a câstiga popularite și susținători din publicul larg. Multe companii de business mari și mici aleg să transmită în direct conferințe și alte evenimente organizate precum cele de team building și training, în speranța de a se face mai bine înteleși și pentru a da ocazia oamenilor din afară să urmărească discuțiile și interviurile din cadrul lor. Orice tip de conținut transmis în direct poate fi înregistrat și revenit asupra lui, și după ce evenimentul a avut loc. Transmisiunile în direct pot reprezenta și o sursă de venit pentru cel care transmite, ele având opțiunea de a arăta reclame în timpul lor, sau de a cere vizualizatorului să platească o mică sumă pentru a avea acces la evenimentul transmis. Statisticile spun că există o șansă de 30% că cei care vizionează un eveniment prin transmisiune în direct, să participe în persoană la urmatoarea organizare a evenimentului respectiv. Ele indică și faptul că transmisiile în direct au un număr mai mare de vizualizări, utilizatorii fiind în stare să acorde de trei ori mai mult timp vizualizării unui video transmis în direct decât unuia deja înregistrat, și că sunt de zece ori mai implicați în a-și exprima părerile pe platformele de socializare despre ceea ce văd în timp real, decât să facă o recenzie despre eveniment după ce acesta a avut loc.

Transmisiile în direct și jocul de poker

De când și-au mutat activitatea și in mediul online, jocurile de poker au devenit mai ușor de accesat de către jucătorii amatori și începători. În perioada 2003 - 2006, odată cu apariția platformelor și operatorilor online, popularitatea jocurilor de poker a explodat pe internet, numărul jucătorilor dublându-se. La răspunsul acesta nemaipomenit au contribuit și transmisiunile live de la evenimentele principale ale World Series of Poker (WSOP). Tot în 2003, canalul de televiziune american Travel Channel a transmis, cu mult succes, primul WSOP, dându-le telespectatorilor amatori posibilitatea să analizeze strategiile profesioniștilor, să învețe tacticile și mișcarile celor mai buni. După această perioadă glorioasă, pokerul a intrat într-o perioadă de normalizare, numărul vizionărilor și a aspiranților aplatizându-se treptat. De anul trecut, în schimb, popularitatea pokerului a început, din nou, să crească.

Totul devine puțin mai palpitant online

Pe lângă șansa de a juca la aceeași masă cu un profesionist, o altă atracție a jocului online de poker îi oferă jucătorului posibilitatea de participare la mai multe mese în același timp, având ocazi să joace, concomitent, și mai multe versiuni de poker disponibile pe platforma respectivă, cum ar fi Omaha și 7 Card Stud.

Transmisiunile în direct ale jocurilor de poker sunt, de obicei, gratuite pentru public, ele putând fi urmărite pe platforme precum Facebook Live, Twitch, sau chiar pe website-ul unde este organizat evenimentul de poker. Considerând accesul la părerile jucătorilor de poker care de multe ori sunt și comentatorii evenimentelor respective, și faptul că nici o carte nu rămâne ascunsă în timpul jocului, vizionatul prin transmisie directă poate aduce beneficii mai mari pasionatului de poker decât prezența sa fizică în sala în care se organizează jocul. Mulți jucători profesioniști, precum Daniel Negreanu, unul dintre cei mai cunoscuți și urmăriti jucători de poker din întreaga lume, difuzează frecvent jocurile sale, în direct, însoțindu-le des de comentarii proprii, ceea ce-l face foarte popular printre cei care-și doresc să învețe tehnicile pokerului de la un profesionist.

Multe website-uri care transmit în direct competiții și turnee din sporturi precum fotbal, baschet și jocuri online permit și parierea live, transformând vizionatul într-o experiență unică și captivantă. Împatimiții de pariuri sunt sfătuiți să urmărească jocurile pe website-urile cu transmisii în direct care și opțiunea de a miza pe echipa sau pe jucătorul favorit, chiar în timpul jocului, pentru că acestea sunt mai prompte în transmisie decât restul.

Transmisiunile live online au ajutat la adăugarea în grila pieței de pariuri a mai multor sporturi și industrii, o dovadă clară că industria pariurilor este în continuă dezvoltare, ceea ce nu poate fi decât un lucru pozitiv pentru cunoscătorii sporturilor care vor să-și dovedească expertiza prin parierea pe echipa sau jucătorul preferat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.