Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transnistria amenință Republica Moldova! Chișinăul a adoptat Legea Separatismului: 'În cazul arestării unui singur cetățean al nostru, vom lua măsuri'

captura Telegram
moldova romania transnistria

Așa zisele autorități din Transnistria amenință că vor lua măsuri de răspuns dacă locuitorii din stânga Nistrului vor fi persecutați de autoritățile constituționale de la Chișinău, care au adoptat Legea Separatismului. Amenințările au fost lansate de pretinsul lider la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, citat de TASS.

În cazul arestării unui singur cetățean al nostru, indiferent de statutul său oficial, Transnistria va lua măsuri de răspuns. Nu există niciun dubiu în acest sens. Comunic cu liderii moldoveni la diverse niveluri și încerc să le explic acest lucru” a declarat liderul separatiștilor într-o conferință de presă la Tiraspol.

El a subliniat că Legea Separatismului adoptată de deputații moldoveni este ”dăunătoare, lipsită de viziune pe termen lung și nu va putea genera altceva decât escaladarea conflictului”.

Până acum, ei nu au aplicat această lege direct împotriva locuitorilor din Transnistria. Pot spune cu sinceritate că există un pericol, dar vom fi vigilenți. Cu toate acestea, nu ne îndoim de faptul că vom apăra cetățenii noștri” a subliniat Krasnoselski.

Pe 2 februarie, Parlamentul R.Moldova a votat în lectură finală un proiect de leg denumit simbolic „Legea separatismului”. Aceasta prevede introducerea în legislația penală a unor prevederi de atragere la răspundere a persoanelor care promovează separatismul în toate formele sale: finanțare, incitare la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării și o pedeapsă cu închisoarea pentru astfel de acțiuni. Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice pentru numiri și imunități, declarase că unul din obiectivele acestei legi este combaterea activităților informaționale subversive. În discursul său, Stamate s-a referit inclusiv la așa-zisul minister al securității din regiunea transnistreană, care ar fi angajat în astfel de activități.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean.

Reacțiile bolnăvicioase și chiar virulente ale Kremlinului, ce alimentează spiritele separatiste din regiunea transnistreană a R. Moldova, nu sunt nimic altceva decât o dovadă a vinovăției și fricii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.