Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transnistria e în AER: Reglări de conturi în plină campanie pentru alegerea președintelui

economist.com
transnistria

Un responsabil al companiei Sheriff - cea mai mare din Transnistria - a fost găsit strangulat într-o pădure de lângă Tiraspol, nu departe de o benzinărie aparţinând companiei, a relatat duminică Unimedia şi Moldova.org, citând Mold-street.com.

Trupul a fost găsit sâmbătă dimineaţă, au indicat surse din poliţia de la Tiraspol, care l-a identificat ulterior ca fiind şef al unui departament din cadrul companiei Sheriff.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

Administraţia din regiunea transnistreană încearcă să elucideze cazul, invitându-i pe toţi cei care se află în posesia unor informaţii utile anchetei să contacteze poliţia. De altfel, poliţia nu precizează numele victimei, limitându-se să afirme că ar începe cu litera P.

Pe reţelele de socializare din stânga Nistrului circulă informaţia că ar fi un oarecare Poplavski, fără însă a i se preciza funcţia în cadrul grupului Sheriff, conform Mold-street.com, conform căruia bărbatul ar fi fost găsit spânzurat.

Citește și: Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

Potrivit politologului şi jurnalistului moldovean Serghei Ilcenko, un bun cunoscător al situaţiei din stânga Nistrului, persoana respectivă ar fi fost victima unei reglări de conturi între grupul Sheriff, care controlează cea mai mare parte a economiei, şi Sovietul Suprem (parlamentul) din Transnistria, pe de-o parte, şi liderul transnistrean Evgheni Şevciuk, pe de altă parte, confruntarea dintre ele degenerând într-un război deschis.

Serghei Ilcenko a relatat pentru portalul Ava.md că acest presupus asasinat este cel mai probabil o tentativă de intimidare a conducerii a Sheriff de către unul din aşa-numitele "detaşamente ale morţii' din cadrul KGB de la Tiraspol.

Citește și: Care e cea mai mare durere pe care o poate suporta corpul uman

Oficial, crima va fi pusă pe seama unui conflict personal şi poate că va fi găsit chiar autorul crimei - cel mai probabil un dependent de droguri, a opinat el. Lichidarea unui personaj secundar pentru a trimite un avertisment unui actor principal este o practică frecventă în regiunea transnistreană, a adăugat Ilcenko, fără să excludă ca această crimă să fi fost executată din ordinul lui Evgheni Şevciuk, aşa-zisul preşedinte al Transnistriei.

În ultimele zile, în regiune se duce o luptă acerbă politică, economică şi mediatică între grupul Sheriff şi gruparea din jurul lui Şevciuk, pe fondul apropierii campaniei electorale pentru alegerea aşa-zisului preşedinte al Transnistriei, titrează agerpres.ro.

Citește și: Un celebru revoluționar și politician aruncă BOMBA: Pokemon Go e opera unei civilizații necunoscute

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.