Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Transnistria își dechide ’ambasadă’ la Moscova sub acoperirea unei fundații

kremlin

Fundaţia Transnistria, având ca obiect de activitate "dezvoltarea relaţiilor culturale, sociale şi economice cu Rusia", va fi inaugurată marţi, la Moscova, informează Radio Chişinău preluat de Agerpres.

Evenimentul a fost confirmat de Ministerul de Externe rus, Moscova subliniind că poziţia sa în reglementarea problemei transnistrene nu se va schimba.

Anunţul privind deschiderea unei reprezentanţe a Transnistriei în capitala rusă a avut loc în urma convorbirilor care s-au desfăşurat la Moscova între ambasadorul cu însărcinări speciale al MAE rus, Serghei Gubarev, şi şeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev.

Potrivit statutului fundaţiei, citat de MAE rus, aceasta va întreţine la Moscova contacte directe, va stabili legături în domeniile economic, social şi cultural.

Ministerul de Externe rus subliniază că inaugurarea Fundaţiei Transnistria nu va schimba poziţia principială a Rusiei în problema reglementării transnistrene, amintind că asemenea structuri au funcţionat în Rusia şi în trecut. La nivel oficial, Moscova a declarat în repetate rânduri că sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe de la Tiraspol a anunţat că la Moscova va fi deschisă "reprezentanţa oficială" a Transnistriei.

Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova a cărei independenţă nu este recunoscută de Occident şi nici de Federaţia Rusă, a anunţat săptămâna trecută că îşi va deschide în curând o reprezentanţă 'oficială' la Moscova, aliniindu-se astfel celor două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, dar a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.